Se listen: Sådan er erhvervsvenligheden kommune for kommune

Hovedstadsområdet ligger i den absolutte bund, når det handler om at skabe optimale vilkår for at drive virksomhed. Det er især den lange sagsbehandlingstid på byggeri, der trækker københavnske kommuner ned i undersøgelsen fra Dansk Industri.

Københavns Kommune har grund til at slå alarm, hvis man ønsker at forbedre sin placering på Dansk Industris nye undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed 2021. Her har kommunen fået en placering som nummer 86 på listen, der viser kommunernes indsats – eller mangel på samme – for at skabe gode erhvervsvilkår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hidtil største undersøgelse fra Dansk Industri af erhvervsvenligheden i landets kommuner er netop blevet offentliggjort.

Den viser, at der er stor forskel på, om kommunerne aktivt forsøger at skabe gode betingelser for virksomhederne.

Generelt går det ikke prangende for kommunerne i hovedstadsområdet, men i år går det helt galt med massiv tilbagegang i de mange nordsjællandske hovedstads- og forstadskommuner, hvoraf de fleste har relativ god økonomi, gode skatteborgere og borgerligt styre.

Helsingør Kommune er den kommune i Region Hovedstaden, som har fået den dårligste placering i Dansk Industris undersøgelse. Kommunen er placeret som nummer 89 ud af de 93 kommuner, som er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ifølge Dansk Industri ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Med en placering som nummer 86 dumper Københavns Kommune også med et brag. Og ifølge undersøgelsen behøver politikerne på Københavns Rådhus ikke at se længere væk end til Vestegnen for at lære noget. Her går kommunerne generelt frem.

Ifølge Dansk Industri er den nye undersøgelse Danmarks suverænt største og mest troværdige undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed. Den består af 7.770 svar fra danske virksomheder, 43 statistikker og rundspørge til alle kommunernes direktører.

Undersøgelsen er særligt interessant i år, hvor kommunalvalget banker på døren. Danskerne skal stemme til november.