Se billederne: Mærsk klar med verdens største isbrydende containerskib

Mærsk er klar til at sætte verdens største isbrydende containerskibe ind i Østersøen og dermed tilbyde mere stabil service året rundt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seago Line, som er Mærsks intereuropæiske rederi, er klar med en ny type isbrydende containerskibe, der skal bruges til at servicere det russiske marked.

»Vi bryder i sandhed isen ved at kunne tilbyde stabile transporter året rundt til vores kunder,« siger Søren Castbak. adm. direktør for Seago Line, i en pressemeddelelse.

De russiske havne i Østersøen er traditionelt hæmmet i vinterperioden af is. Men Seago Line tager nu containerskibet Vistula Maersk i brug. Skibet skal indsættes på ruten mellem Rotterdam og St. Petersborg. Og om kort tid kommer også skibet Volga Maersk, og senere vil yderligere fem af den nye type skibe blive sat ind.

Skibene er de største containerskibe, som er særligt designet til at operere under vinterforhold med temperaturer ned til minus 25 grader.

Skibene vil blandt gøre det muligt at fragte friske citroner, tomater, appelsiner og kartofler til St. Petersborg i vintermånederne.

»Den nye type skibe spiller en central rolle i vores strategi om at opbygge vores markedsposition inden for nedkølet gods,« hedder det fra Søren Castbak.

Vistula Maersk er 200 meter langt og vil kunne fragte op til 3596 tyvefods-containere.