Se billederne: iPhone X samlede køer verden over

For første gang i mange år har køerne foran Apples forretninger igen været til at få øje på - trods den hidtil højeste pris. Mange købte for straks at sælge videre.

Folk står i kø uden for en af butikkerne i Taiwans hovedstad, Taipei, hvor den nye iPhone X - Apples hidtil dyreste smartphone - kom til salg fredag morgen. Foto: Ritchie B. Tongo, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: RITCHIE B. TONGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ubestridt dyreste iPhone til dato, Apples nye iPhone X, har trods prisen formået at samle køer de første steder i verden, hvor den er blevet tilgængelig.

Tidligere var køerne foran Apple-butikker legendariske, men efter at hysteriet lagde sig, konkurrenterne kom på banen med lignende og indimellem bedre telefoner, og Apple blev taget i at have betalt folk for at stå i kø, så det tog sig bedre ud, har det været småt med ventende, inden butikkerne slog dørene op på premieredagen.

Nogle havde ligget i kø længe for at være de første, der fik fingrene i Apples hidtil dyreste iPhone. Her i et inddkøbscenter i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Foto: Mahmoud Khaled, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MAHMOUD KHALED.

iPhone X kommer ifølge Apple til salg i 50 lande fredag, heriblandt Danmark, og Apple-topchef Tim Cook sagde torsdag aften ved regnskabsfremlæggelsen, at iPhone X vil få »en meget stærk start«. Det får Apple også brug for, for de to iPhone 8-telefoner, som blev lanceret i september, har solgt dårligere end sidste års iPhone 7-telefoner.

Det lykkedes for manden her at købe den nye iPhone X i Apple-butikken i Dresden i det østlige Tyskland fredag morgen. Foto: Filip Singer, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FILIP SINGER.

Hvor nogen ligger i kø, fordi de vil være med på det nyeste nye, er andre på banen for at købe så mange telefoner som muligt og derefter sælge dem videre til overpris, fordi der har været megen tale om, at Apple ikke vil kunne følge med efterspørgslen.

I Australien, som på grund af tidsforskellen var første sted, hvor iPhone X kom til salg, stod omkring 400 i kø foran Apple-butikken i Sydney; her stod blot 30 i kø, da iPhone 8 kom i september. I Singapore mødte de første op allerede onsdag aften, og i køen her stod ifølge nyhedsbureauet Reuters også to turister fra Thailand, som ikke er premiereland for iPhone X, mens Apple-butikken i Hongkong samlede nogle hundrede købere. Her begyndte videresalget til en højere pris med det samme.

Ansatte i Apples butik i Beijing i Kina giver »high five« til de ventende købere forud for, at salget af den nye iPhone X åbnede fredag morgen. Foto. AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STR.

I Tokyo i Japan stod omkring 500 og ventede, og i London strakte køen sig rundt om bygningen, hvor Apples butik ligger på Regent Street. En enkelt havde ventet siden tirsdag aften.

»Den er alt for dyr, men man må gøre, hvad man kan for at få fat i den,« sagde fanen, som blot kaldte sig Adam, til TV-stationen CNBC.

I San Francisco på den amerikanske vestkyst opstod der angiveligt slagsmål om, hvem der stod først, og i New York fortsatte køen på 5th Avenue næsten rundt om hele blokken.

Der blev talt mange - og store - penge ved kassen i Apples butik i den russiske hovedstad, Moskva, fredag morgen. Foto: Tatyana Makayeva, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TATYANA MAKEYEVA.

Mange potentielle iPhone X-købere fik en ubehagelig overraskelse, da Apple forud for lanceringen fredag offentliggjorde, hvad det koster at få den superdyre telefon repareret. En ren reparation af den glasklare OLED-skærm på iPhone X vil koste 279 dollars eller 1.800 kroner (den billigste iPhone X koster 8.900 kroner dollars). Det er over 100 dollars mere end skærmen på en iPhone 7 Plus eller iPhone 8 Plus, som vil koste 169 dollars/1.100 kroner at få skiftet skærm på.

Køerne var dog hurtigt væk igen, da først Apple-butikken i Moskva havde åbnet fredag morgen for salget af iPhone X. Foto: Tatayana Makeyeva, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TATYANA MAKEYEVA.