Se billederne: Danske arkitekter med bud på olympisk anlæg til OL i 2024

Et lille arkitektfirma på Frederiksberg står bag masterplanen for stort anlæg til sejlsport ved sommer-OL i 2024.

Et vue over den olympiske sejlsportsby Kiel, sådan som den danske tegnestue Schulze + Grassov forestiller sig scenariet. Inden planerne bliver til virkelighed, skal Hamborg og Kiel lige vinde værtskabet for sommer-OL i 2024. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den lille og kun to år gamle Frederiksberg-tegnestue Schulze + Grassov har sammen med tyske kolleger tegnet masterplanen for et stort sejlsportsanlæg ved et muligt sommer-OL i Kiel i Slesvig-Holsten i 2024.

Millionbyen Hamborg vil lægge billet ind på den sportslige kæmpebegivenhed, og hvis den gamle hansestad vinder, skal sejlsportskonkurrencerne finde sted i Kiel en tand længere mod nord.

Tanken er at genoplive og forny Kiels »Olympiazentrum Schilksee,« som tilbage i 1972 stod for sejldisciplinerne, da München langt nede i Bayern var vært for sommer-OL.

»Schilksees høje kvalitet og funktionalitet har på forhånd sikret Kiel et internationalt ry som et anerkendt sted at afholde sejlsportskonkurrencer. Masterplanen tilføjer en forbedring af forbindelsesmuligheder og en bedre integration med det omkringliggende område, som udvider muligheden for nye attraktioner der tilgodeser det lokale samfund og besøgende, der vil genopdage den olympiske havn. Resultatet er et alsidigt og levende centrum for de maritime sportsgrene,« skriver Schulze + Grassov om masterplanen, der er udviklet sammen med Behnisch Architekten fra Stuttgart i det sydvestlige Tyskland.

Planen omfatter blandt andet en helt ny »Olympisk Boulevard« og en ditto »Sailing Village« - og der skal kun bygges nyt, hvis bygningerne også kan bruges efter OL.

Til november skal indbyggerne i Hamborg og Kiel stemme om, hvorvidt byerne skal søge værtsskabet for sommer-OL om ni år. Den store prestige ved at være OL-by får nemlig følgeskab af enorme milliardregninger til store idrætsanlæg og faciliteter til de mange sportsfolk og trænere fra hele hele verden. Værtsbyen bliver udpeget af IOC, den olympiske komite, i 2017.

Schulze + Grassov har tegnestue på Niels Ebbesens Vej på det indre Frederiksberg og har speciale i byrum og landskabsarkitektur.