Se årets bedste hjemmesider og net-tjenester

Dansk firma på podiet til Webby Awards.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens bedste videoer, hjemmesider, mobiltjenester og internetreklamer.

Hvert år bliver de ypperste tjenester kåret, når Webby Awards finder sted i USA.

Prisoverrækkelsen svarer til filmindustriens Oscar. Hos Webby Awards er det i stedet nettets frontløbere og flotteste tjenester, der skal præmieres. Inden for i alt 70 kategorier.

Læs også: Danskere nomineret til nettets Oscar

I topkategorierne gik Life Time Achievement-prisen til Vinton Cerf. Han arbejder i øjeblikket for Google, men var for et halvt århundrede siden ansat hos DARPA, der lagde grundstenene til nettet som vi kender det i dag.

Den bedste navigation på en hjemmeside finder man ifølge juryen hos HBO. Den bedste brug af animation finder man på The Pop Shoppe. Og den bedste brug af fotografier finder man ifølge juryen hos The Economist.

Rockgruppen OK GO blev præmieret i kategorien bedste film og video. Gruppen har gjort det til sit kendemærke at lave så sjove videoer, at fans ikke kan lade være med at sende dem videre på nettet.

Den seneste video fra gruppen har også fået status som viral-succes.

En dansk pris


Flere danske firmaer var nomineret ved året Webby Awards. Men kun et firma kom på podiet.

Århusianske HelloMonday blev ikke valgt som juryens favorit, men fik publikumsprisen i kategorien for ”professionelle tjenester” for sin hjemmeside HelloMonday.com.

Nogle af de andre publikumspriser gik til WeAreAllFans.com i kategorien for bedste æstetik. Den bedste kulturelle blog skulle være 100 AwesomeThings.com og den bedste politiske blog er Huffington Post, som tidligere har været nomineret i den kategori.

Bedste reklamer


En efterhånden gammel kampagne, hvor brugere kan lave gamle klassebilleder af sig selv, vandt i kategorien for bedste brug af sociale medier.
Bedste email-kampagne vandt KitKat, der samler kundernes billeder af ting, som ligner Jesus.

BMW vandt for sit 3D-program, der giver kunderne mulighed for at ”køre” en BMW på en computerskærm ved hjælp af et webcam.

Årets bedste animations-video blev denne parody på en gammel kending:


Årest bedste mobil-applikation var Evernote. Bedste sociale tjeneste blev Foursquare. Og de bedste brug af GPS var Nokias viNe-projekt og Geocaching til iPhone.

Se alle årets vindere her:
www.webbyawards.com