Schweizisk storopkøb af Codan-ejer nærmer sig

Codans britiske ejer Royal Sun Alliance (RSA) er kommet i opkøbskikkerten hos den schweiziske forsikringskoncern Zurich, og et muligt opkøb i en størrelsesorden på 50 mia. kr. rykker tættere på. Således har Zurich nu fået lov til at få et detaljeret blik i RSAs interne regnskabsbøger.

Foto: Brian Bergmann. Codans britiske ejer Royal Sun Alliance (RSA) er kommet i opkøbskikkerten hos den schweiziske forsikringskoncern Zurich, og et muligt opkøb i en størrelsesorden på 50 mia. kr. rykker tættere på.
Læs mere
Fold sammen

Fristen for et bindende købstilbud, en forlængelse af fristen eller et købsafslag løber til 22. september.

Det skriver Børsen.

Zurich, der blandt andre har Danske Bank-investoren Cevian Capital som storaktionær, er, ifølge Børsen, især på udkig efter vækst på vigtige markeder og synergieffekter i blandt andet Storbritannien, Irland og Canada.

- RSA er interessant, fordi de har mange styrker, der komplimenterer vores virksomhed. Vi mener, at virksomheden vil passe perfekt til vores strategi, som er at vokse på vigtige positioner på det kommercielle og det finansielle marked,” siger Riccardo Meretto, pressechef i schweiziske Zurich, til Børsen.

Senioranalytiker hos Danske Bank Per Grønborg mener, at det langt fra er givet, at schweizerne også overtager Codan. Mange scenarier kan således være i spil ved muligt opkøb, hvor den nordiske del af forretningen eksempelvis kan sælges fra.

- Codan er ikke specielt veldrevet, og hvis man ser på den nordiske forretning, er den jo ikke imponerende. Måske kan der findes en bedre operatør til den del af forretningen, som vil kunne få mere værdi ud af den, udtaler Per Grønborg til Børsen.