Schweizisk pumpegigants indtjening falder med 95 pct.

En stor nedgang i ordrerne fra kunder i olieindustrien koster dyrt hos den schweiziske pumpegigant Sulzer, der har måttet se indtjeningen skrumpe med hele 95 pct. i de første seks måneder af året, hvilket nu fører en nedjustering med sig.

Ifølge Bloomberg News lød Sulzers bundlinje på 26,8 mio. schweizerfranc i første halvår mod 483,5 mio. schweizerfranc i samme periode året før. Det er særligt olieprisen, der er halveret det seneste år, som nu kan aflæses i regnskabstallene.

- Nogle virksomheder har udsat projekter, og investeringsniveauet - specielt fra internationale olieselskaber - er fortsat lavt, skriver selskabet i en kommentar til regnskabet.

Som følge af de svære markedsudsigter nedjusterer Sulzer forventningerne til årets resultat, så det nu venter en moderat tilbagegang i driftsresultat, EBITDA, mod tidligere en flad udvikling.

Regnskabet bliver modtaget en kende negativt på børsen i Zürich, hvor aktien falder med omkring 1 pct. til 93,90 schweizerfranc ved middagstid tirsdag. Det sker dog efter tidligere at have været nede med mere end det dobbelte.