Schweizisk medicinalkæmpe løfter barren for 2013

Det schweiziske medicinalselskab Novartis løfter sine forventninger til omsætningen og driftsresultatet for hele 2013 efter regnskabet for andet kvartal onsdag morgen.

Foto: GEORGIOS KEFALAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novartis leverede en kerneindtjening per aktie i kvartalet på 1,30 dollar mod ventet 1,31 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Af sklerosemidlet Gilenya solgte Novartis for 468 mio. dollar i kvartalet, mens synsmidlet Lucentis solgte for 576 mio. dollar i perioden april til og med juni, fremgår det.

Nettoomsætningen blev i alt 14,5 mio. dollar - en stigning på 1 pct. sammenlignet med samme periode et år tidligere. Novartis havde positive pengestrømme på 1,8 mia. dollar ved udgangen af andet kvartal - et fald fra 2,3 mia. dollar et år tidligere.

For hele 2013 venter Novartis nu en lav encifret vækst i omsætningen sammenlignet med 2012, mens driftsresultatet ventes forbedret til et lavt encifret fald sammenlignet med sidste år.

Tidligere lød forventningerne på en omsætning på niveau med 2012, mens der var ventet et mellemstort encifret fald i driftsresultatet.

- Vi har løftet vores forventninger til præstationen i 2013 for at reflektere en mindre effekt fra generisk konkurrence (konkurrence fra kopiprodukter, red.) - nu forventet på op til 2,7 mia. dollar sammenlignet med formodningen om 3,5 mia. dollar i januar, skriver Novartis i regnskabet.

/ritzau/FINANS