Schweizisk forsikringsselskab får klø efter dystre meldinger

Det schweiziske forsikringsselskab Zürich Insurance Group får tørre tæsk på børsen i Zürich onsdag, efter at selskabet har varslet investorerne om, at det venter et tab i sin skadeforsikringsforretning i fjerde kvartal - for andet kvartal i træk.

Læs mere
Fold sammen

Ifølge Bloomberg News venter selskabet et tab på omkring 100 mio. dollar i skadedelen i fjerde kvartal sidste år.

Det sløje resultat ventes som følge af massive erstatningsudgifter på 275 mio. dollar efter tre store storme, der blandt andet betød et hav af oversvømmede boliger i det nordlige England, Skotland og Irland, hvor Zürich Insurance Group har et stort marked.

Og det er ikke noget, som investorerne bryder sig om. Aktien i forsikringsselskabet, der er et af verdens største af slagsen, falder med 10,9 pct. til 220 schweizerfranc på børsen i Zürich.

I tredje kvartal sidste år tabte Zürich Insurance Group 183 mio. dollar i skadeforsikringsforretningen, hvilket fik topchefen for divisionen, Martin Senn, til at trække sig fra sin stilling. Eftersøgningen efter en afløser er fortsat i gang.

Ifølge meddelelsen fra onsdag, hvor Zürich Insurance Group varslede endnu et kvartalsmæssigt tab i skadeforretningen, satser selskabet også på at skrue op for sine omkostningsbesparelser og dermed overgå det tidligere mål om besparelser på 300 mio. dollar i 2016.