Schweizisk biotekselskab dykker - opkøbsrygte tager ny drejning

Investorerne i det schweiziske medicinalselskab Actelion kan have gjort regning uden vært.

Det ser ikke ud til, at de øvrige aktionærer kan se frem til at blive købt ud af Actelion, hvis aktie falder med 4,6 pct. tirsdag til 181,20 schweizerfranc. Sammenlignet med slutkursen torsdag, er aktien dog fortsat steget næsten 15 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Hartmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag i sidste uge steg aktien 17 pct., da Bloomberg News kunne fortælle, at den amerikanske medicinalkæmpe Johnson & Johnson har set sig lun på Europas største biotekselskab og har lagt et foreløbigt bud.

Actelion bekræftede endda, at Johnson & Johnson rent faktisk har henvendt sig for at forhandle, men understregede også, at der ikke var sikkerhed for, at tilnærmelsen ville ende med en transaktion.

Mandag aften skrev Financial Times så, at drøftelserne mellem parterne drejer sig om en kompleks transaktion, hvor nogle af Johnson & Johnsons aktiver lægges sammen med Actelion, som bevarer sin selvstændig, dog nu med Johnson & Johnson blandt aktionærerne. Ifølge kilderne overvejer Actelion ikke et regulært salg.

Dermed ser det ikke ud til, at de øvrige aktionærer kan se frem til at blive købt ud af Actelion, hvis aktie falder med 4,6 pct. tirsdag til 181,20 schweizerfranc. Sammenlignet med slutkursen torsdag, er aktien dog fortsat steget næsten 15 pct.

Markedsværdien af Actelion er 19,6 mia. schweizerfranc eller 135,6 mia. kr.