Schweizisk bank venter at betale milliarder i amerikansk forlig

Banken har onsdag indgået en principiel aftale med de amerikanske myndigheder.

Foto: ARND WIEGMANN. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Den schweiziske privatbank Julius Baer meddeler onsdag, at banken venter at indgå et forlig med de amerikanske myndigheder på 547 mio. dollar, svarende til 3,7 mia. kr., for at få afsluttet en amerikansk undersøgelse om, hvorvidt banken har hjulpet amerikanske statsborgere med at undgå at betale skat.

Det skriver Bloomberg News.

Banken har onsdag indgået en principiel aftale med de amerikanske myndigheder, og det har længe været en ønske for Julius Bears administrerende direktør, Boris Collardi, at få afsluttet amerikanernes kulegravning af selskabets rolle i sagen inden årets udgang, skriver nyhedsbureauet.

Undersøgelsen har nemlig hæmmet Julius Bears evne til at foretage handler, nye investeringer og tilbagebetale kapital til selskabets aktionærer. Tilbage i juli meddelte storbanken, at bankens ledelse i starten af det nye år vil lægge en ny plan for selskabets kapitalstyring.

Ifølge Jonas Floriani, der er analytiker hos Keefe, Bruyette and Woods, giver aftalen med de amerikanske myndigheder et bedre overblik over bankens fremtidsudsigter.

- At man har nået en aftale skal tages positivt, også selv om beløbet er højere end den oprindelige hensættelse, siger han til Bloomberg News.

Julius Bear stiger onsdag middag 1,7 pct. til 47,56 schweizerfranc efter nyheden.