Schweizisk bank fisker efter rige danskere

UBS vil have fingrene i danske bankers rigeste kunder og rykker derfor ind på det danske marked. Danske Bank forventer fortsat tocifret vækst inden for private banking.

UBS går nu på jagt efter danske bankers rigeste kunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL BUHOLZER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konkurrencen om de rigeste bankkunder bliver skærpet med en ny storspiller på det danske marked. Det er verdens største rigmandsbank, schweiziske UBS, der nu rykker ind i Danmark og dermed melder sig ind i kampen om de attraktive kunder.

Det skriver Dagbladet Børsen.

»Vi gør det for at få fat i de mest velhavende danske bankkunder. Fremover kan vi tilbyde en lokal forankring med et globalt produktudbud,« siger Søren Kjær, der er nordisk direktør i UBS Wealth Management.

Danske Bank og Nordea sidder i øjeblikket tungt på markedet med en samlet markedsandel på mere end 70 procent. Ifølge Nordeas seneste regnskab, har området wealth management nu overgået traditionel retail banking på gebyrindtægter, og området private banking, som er håndtering af rige kunder, er dermed et voksende indtjeningsområde for bankerne. 

Mindre internationale spillere har de senete år forsøgt at give Nordea og Danske Bank konkurrence på private banking-området, men der bliver hilst pænt velkommen til mere konkurrence.

»Vi er altid opmærksomme, når der kommer nye konkurrenter på markedet. Men vi er meget fortrøstningsfulde og regner med, at Danske Banks private banking vil fortsætte den tocifrede vækst,« siger Danske Banks private banking-direktør, Marlene Nørgaard.

Ifølge Børsens oplysninger er UBS Wealth Management verdens største spiller på markedet med mere end 11.000 milliarder kroner under forvaltning. Til sammenligning håndterer Nordea og Danske Bank henholdsvis 595 og 314 milliarder kroner inden for samme område.

UBS' danske satsning skal styres af Henrik Wyrwik, der er hentet fra en ledende stilling i Nordeas private banking-afdeling i Danmark.