Schweizer overtager toppost hos dansk designikon

Efter 22 år med samme topchef skifter det danske møbelfirma Fritz Hansen nu lederskabet ud. Den nye leder skal være med til at styrke firmaet internationalt i en tid, hvor branchen er under forandring, lyder det.

Jacob Holm forlader stillingen som adm. direktør i møbelfirmaet Fritz Hansen efter 22 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Det danske møbelfirma Fritz Hansen skifter ud i toppen og har ansat schweizeren Josef Kaiser til at indtage stillingen som topchef.

I mere end to årtier har Jacob Holm siddet i chefstolen og styret møbelfirmaet fra hovedsædet i Lillerød. Men hans mangeårige lederskab går nu ind i sin afsluttende fase.

»Jacob Holm har for nogen tid siden informeret mig om, at han efter godt 22 år som CEO ønsker at gå ind i en ny fase af sit arbejdsliv med fokus på bestyrelses- og rådgivningsarbejde,« udtaler bestyrelsesformand Henrik Brandt i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen modtager Jacob Holm rosende ord for sit lederskab. I sin tid har han opbygget Fritz Hansen til at være et stærkt internationalt luksusbrand og øget omsætningen, lyder det.

Siden 1872 har det danske møbelfirma Fritz Hansen markeret sig som et internationalt og eksklusivt designikon. I kollektionen finder man nogle af de største danske møbelklassikere som »svanen«, »ægget« og »7'eren« og personligheder som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Piet Hein.

Til at bevare og levere Fritz Hansens kvalitet og håndværkstradition har bestyrelsen kastet blikket på udlandet og hentet schweizeren Josef Kaiser hjem. Han kommer fra det schweiziske, familieejede møbelfirma Vitra International AG, hvor han i 12 år har haft forskellige roller.

En branche under forandring

Nu går turen til Danmark, hvor han i det nye år vil bosætte sig sammen med sin familie.

»Josef Kaiser vil med sin internationale profil og branchebaggrund bidrage til at styrke Fritz Hansen på et tidspunkt, hvor branchen er under forandring,« siger bestyrelsesformand Henrik Brandt i pressemeddelelsen.

Det danske designfirma oplevede et fald i sit seneste årsregnskab. Fritz Hansens omsætning faldt fra 632 mio. kr. til 619 mio. kr., mens bundlinjen faldt med 18 pct. og lød på knap 78 mio. kr.

Fritz Hansen har mere end 250 ansatte og har spredt kontorer til mere end 20 lande. Ansvaret for det danske designikon, glæder den nye topchef sig til at løfte.

»Jeg har stor respekt for Fritz Hansens unikke position i det internationale møbelmarked med dets mange indarbejdede såvel klassiske som nyere produkter af meget høj kvalitet, og jeg ser Fritz Hansen som et brand med et betydeligt potentiale for videreudvikling og vækst. Jeg glæder mig virkelig til at mødes og samarbejde med medarbejderne i Fritz Hansen,« lyder det fra Josef Kaiser i pressemeddelelsen. Schweizeren overtager rollen som adm. direktør i næste uge.