Schweiz kræver lukning af Googles gadevisning

Sløring af mennesker og nummerplader er utilstrækkelig, siger datatilsynet.

Velkommen til Paris! Her ses Googles gadevisning i funktion - og man ser både en forbipasserende kvinde og nummerpladerne på bilerne, hvilket ikke må ske i Schweiz. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De schweiziske myndigheder kræver nu, at Internet-giganten Google lukker sin såkaldte gadevisning, hvor man kan bevæge sig rundt i et område af en by og se alle bygninger tredimensionelt.

Det er det schweiziske datatilsyn, som finder Googles sløring af mennesker og nummerplader utilstrækkelig. Derfor har den øverst ansvarlige for den schweiziske databeskyttelse, Hanspeter Thuer, bedt Google om øjeblikkeligt at lukke for gadevisningsfunktionen i Schweiz.

Vrede beboere barrikaderede adgangsveje

Google anvender et særligt kamera for at kunne optage billeder i panoramavisning. Tjenesten er gratis og indgår i korttjenesten Google Maps. Meningen er, at man skal kunne bevæge sig rundt på skærmen og se i alle retninger, som om man var på stedet.

Men gadevisningsfunktionen har vakt furore mange steder i verden. I den engelske by Broughton i Buckinghamshire barrikaderede indbyggerne adgangsvejene til byen for at holde Googles fotografer ude. De frygter en stigning i antallet af tyverier.

I Grækenland har det græske datatilsyn forbudt Google at fortsætte optagelserne, før der foreligger svar på, hvor længe billederne ligger i Googles database, og hvilkeforholdsregler Google træffer for at sikre folk privatlivets fred. En tilsvarende lokal tjeneste er blevet standset med samme begrundelse.