Schwartz' ansatte skaffede udlandskilometer i luksusbiler

Den krakkede matador meldte siden medarbejderen til politiet for tyveri af blandt andet en Porsche og en Bentley.

Skats hemmelige lager af beslaglagte biler - sagen mod Kenneth Scwartz Thomsen indeholder også krav om afgifter på dyre biler indregistreret i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

På den første dag i retssagen mod den konkursramte tidligere ejendomskonge Kenneth Schwartz Thomsen i Retten i Helsingør løftede anklageren en flig af en kendelse fra Landsskatteretten i sagen om Schwartz' luksusbiler og gav dermed et indblik i, hvordan Schwartz Thomsen opererede i sine velmagtsdage.

Landsskatteretten afgjorde allerede i 2011, at Kenneth Schwartz Thomsen skulle betale de mange millioner kroner i registreringsafgift, som han ifølge straffesagen mod ham skylder staten.

I Retten i Helsingør i dag kom det blandt andet frem, at en af Kenneth Schwarz Thomsens tidligere ansatte Martin Slot og Slots forældre kørte i bilerne i udlandet for at skaffe kilometer nok uden for Danmark til at berettige, at ejendomsmatadoren ikke skulle betale dansk registreringsafgift.

Kenneth Schwarz Thomsen var ganske vist ikke enig i denne udlægning og havde meldt Martin Slot for tyveri af bilerne. Politiet gjorde dog ikke noget ved anmeldelsen efter at have talt med Martin Slots far, som berettede om arrangementet med at køre i udlandet i de dyre biler.

I alt fem biler i millionklassen, to Bentley'er, to Lamborghini'er og en Porsche var ejet af Kenneth Schwartz Thomsens tyske selskab Excelsior GmnH - angiveligt til brug for Schwartz Thomsen og hans hustru Jekaterina Thomsen, når de kørte forretningsmæssigt i Tyskland.

Landsskatteretten troede dog ikke på denne udlægning, idet hverken Kenneth Schwartz Thomsen eller ægtefællen fik løn i Excelsior, hvis eneste aktivitet var at eje de fem luksusbiler.

Straffesagen mod Kenneth Schwartz Thomsen har været forsinket utallige gange og ventes først afgjort til september. Anklagemyndigheden kræver, at han skal betale i alt knap 65 millioner kroner i skat og bøde og forlanger ubetinget fængselsstraf.