Schur sætter hof-konsulent til at finde Eldrups afløser

Bestyrelsesformanden i DONG Energy, Fritz Schur, har sat sin foretrukkende headhunter til at finde afløseren for den fyrede Anders Eldrup.

Fritz Schur har sat headhunting firmaet Egon Zehnder i gang med at finde Anders Eldrups afløser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dårligt er direktørsædet i DONG Energy blevet ledigt efter Anders Eldrups dramatiske exit, før headhunter-firmaet Egon Zehnder er blevet beordret i arbejdstøjet for at finde den næste topchef i energikoncernen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.


Egon Zehnder opererer i 38 lande og har tidligere hjulpet med at finde Peter Straarups afløser i Danske Bank og SAS' nuværende direktør Richard Gustafson, der overtog styrepinden i flyselskabet efter Mats Jansson.

Men DONG kan gå hen at blive en svær nød at knække for konsulentfirmaet, for lederen skal kunne styre DONGs forretning, mens der stadig skal navigeres gennem minefeltet på Christiansborg.


"I enhver virksomhed - men i særdeleshed en statsejet - er det helt centralt, at man som direktør har styr på, hvad det er, ejerne vil. Så det handler meget om at lodde stemningen, for man bevæger sig ofte i et grænseland mellem virksomhedens interesser og den politiske dagsorden. Så det er et kompliceret job," siger direktør i headhunterfirmaet Mercuri Urval, Christian Kurt Nielsen, til Jyllands-Posten.Lønnen i det statsejede DONG kan dårligt konkurrere med andre store virksomheder. Henrik Poulsen fra TDC har været nævnt som en oplagt ansøger, men han tjener efter sigende i omegnen af det dobbelte af Anders Eldrups løn, som i 2011 var på godt seks millioner kroner.