Schur: Det værste jeg har set

En ansat i DONG kunne sige op og tage mere end 20 millioner kroner med sig - bestyrelsesformand Frits Schur er rystet over aftalen indgået mellem Eldrup og den pågældende medarbejder.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En rystet bestyrelsesformand Fritz Schur gav på et netop afholdt pressemøde en forklaring på topchef Anders Eldrups afgang fra koncernen.

"Noget af det, der var foregået, umuliggjorde, at Anders Eldrup kunne fortsætte sit job. Den beslutning blev konfirmeret af en enig bestyrelse og advokat i fredags. Og vi har ikke set noget af lignende karakter før," sagde Fritz Shur.

Han fortalte, at denne sag har berørt ham dybt. Primært fordi der er foregået "noget, der ikke bør foregå" og:

"Jeg har siden sommeren 2005 haft et fortrinligt samarbejde med Anders Eldrup. Vi har ikke altid været enige, men havde vi været det, så havde vi heller ikke været det rette makkerpar. Der skal være plads til uenighed."

Billedserie: Her sidder Fritz Schur for bordenden

Fritz Schur bekræftede derefter igen forklaringen om, at Eldrups afgang skal søges i forholdene omkring en lille håndfuld medarbejdere, der har været begunstiget af særlige forhold og har været tæt på Eldrup. Denne gruppes forhold har været genstand for en undersøgelse siden fredag i sidste uge. Og særligt et forhold har rystet Fritz Schur.

"Specielt en af de ansættelsesaftaler, vi havde fat i, var højst mærkværdig. Den har utroligt mange tilføjelser og tillæg. Normalt laver man en årlig lønregulering, men her var ustyrligt mange ændringer til en kontrakt. Forandringerne handler om løn og bonus. Der udbetales blandt andet ekstraordinær bonus."

Blandt andet fik medarbejderen bevilget orlov, men da han aflyste den arbejdsfri periode, fik han i stedet udbetalt en kontant kompensation. og hans løn var i forvejen ganske betydelig.

"Denne mand der har tjent væsentligt mere end den administrerende direktør. Og det bliver værre: Der var lavet meget usædvanlige fratrædelsesordninger. Meget usædvanlige og store. Manden kan forlade DONG Energy med mere end det, Anders Eldrup maksimalt kan få. Der er tale om et beløb på 20,2 millioner kroner," fortalte Fritz Schur.

Så sent som i sidste uge blev der indføjet nye forbedringer i den pågældendes kontrakt, men denne gang blev aftalen blokeret af HR-afdelingen. Nogenlunde samtidigt får bestyrelsesformand Fritz Schur en anonym henvendelse om, at noget er galt i aflønningen af visse medarbejdere i DONG.

Fritz Schur satte ikke navn på, men han bekræftede, at den pågældende medarbejder "ikke har været på arbejde i dag".

Tidligere i dag kom det frem, at underdirektør Jakob Baruël Poulsen er blevet fritaget for tjeneste.