Schouw-topchef: Vestjysk opkøb har flot platform til videre vækst

Det er med henblik på markant mere vækst og udvikling, at aarhusianske Schouw & Co. har betalt 400 mio. kr. for den vestjyske elektronikproducent GPV International, der har hovedsæde i Tarm.

Jens Bjerg Sørensen, administrerende direktør hos Schouw & Co. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og forudsætningerne er rigtig gode for virksomheden, der har omkring 1000 medarbejdere og sidste år omsatte for cirka 850 mio. kr. samt havde et driftsresultat før af- og nedskrivning (EBITDA) på cirka 80 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) blev opgjort til cirka 54 mio. kr.

Det fortæller Jens Bjerg Sørensen, der er administrerende direktør hos Schouw & Co.

- Det er en fair og ordentlig pris, vi har betalt for GPV. Det er en virksomhed, som har været del af et andet selskab, der var i problemer, men det er udskilt nu, og det står enormt stærkt i dag med en solid og flot platform for mere vækst, siger Schouw-topchefen til Ritzau Finans.

- Vi går ind i det med store forventninger til, at GPV International kan blive større og stærkere. Vi tror, at vi kan vokse betydeligt med vores økonomiske muskler i ryggen, og på sigt vil vi rigtig gerne fordoble størrelsen, fortsætter han.

GPV International har ifølge Jens Bjerg Sørensen selv været igennem en flot vending, og selskabet har en stærk ledelse, som Schouw & Co. ikke ønsker at skifte ud i. Men tiden er inde til en mere aggressiv vækststrategi.

- Der skal nye ejere til nu for at tage næste skridt. Der skal ikke ændres på ledelsen, for den er meget stærk og vil gerne være med til at udvikle på basis af de finansielle muskler, som vi har, siger Jens Bjerg Sørensen.

Han begrunder desuden valget af netop GPV med, at selskabet er en produktionsvirksomhed, der opererer med business to business-salg, hvilket passer perfekt ind i Schouws strategi. Og selv om elektronikbranchen ikke er noget, som Schouw beskæftiger sig med nu, er det ikke en helt ny verden for selskabet.

- Vi kender jo lidt til elektronikbranchen, fordi vi jo tidligere havde Martin Professional under vores vinger, fastslår Jens Bjerg Sørensen.

Martin Professional er et Aarhus-baseret elektronikselskab, der producerer professionelt lysudstyr til eksempelvis diskoteker og store musikarrangementer. Schouw solgte selskabet fra til amerikanske Harman International i 2012.