Schouw-topchef: Trods hård konkurrence har vi fremgang

Jens Bjerg Sørensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om konkurrencen er hård, er der positive takter i det regnskab for tredje kvartal, som Schouw & Co.-koncernen har leveret.

Det siger koncernchef Jens Bjerg Sørensen til Ritzau Finans.

»Det positive i regnskabet er, at vi fortsætter med at vokse både omsætningen og driftsoverskuddet, og at vi er i stand til at fastholde vores forventninger til året trods den hårdere konkurrence,« siger han.

HÅRD KONKURRENCE I BIOMAR OG PERSONAL CARE

Den øgede konkurrence mærkes først og fremmest i selskaberne Biomar og Fibertex Personal Care og skyldes øget kapacitet i markederne.

»Der er kommet ekstra kapacitet i markedet, og derfor er konkurrencen blevet hårdere for at fastholde volumen,« siger Jens Bjerg Sørensen.

Den øgede kapacitet skyldes kapacitetsinvesteringer i markedet og gør, at der skal arbejdes hårdere for at sikre sig volumen.

Fibertex Personal Care omsatte i kvartalet for 505 mio. kr., og Biomar omsatte for 3048 mio. kr. Samlet havde Schouw & Co. en omsætning på 4835 mio. kr.

Jens Bjerg Sørensen vurderer, at konkurrencen ikke forsvinder og skal kompenseres på andre måder.

»Det konkurrencemæssige pres er kommet for at blive - det går ikke væk,« siger han og peger på, at der kun er en måde at løse det på.

»Det er ved at være stærkere internt og øge effektiviteten,« siger han.

RÅVARER UDFORDRER I NONWOVEN

En anden ting, der rammer koncernens resultater, er området Fibertex Nonwoven, som producerer til bilindustrien.

»I Fibertex Nonwoven har vi oplevet udsving på råvarer, som det har været svært at sikre sig priskompensation for hos kunderne,« forklarer direktøren, men pointerer, at det også er absorberet i det aflagte regnskab.

De råvarer, der har været udsat for store udsving, er viskose, der er et halvsyntetisk stof, og polypropylen, der er en syntetisk fiber.

Også udfordringer på valutafronten er absorberet i regnskabet.

Der er primært tale om udsving relateret til ændringer i tyrkiske lira, malaysiske ringgit og dollar, oplyser selskabet.

Derfor er forventningerne til koncernens nettofinansieringsomkostninger øget fra 25 mio. kr. til 40 mio. kr. for hele 2017.

/ritzau/FINANS