Schouw-selskab køber ind i USA

Fibertex Nonwovens køber Non Woven Solutions nord for Chicago for knap 150 millioner kroner.

Jens Bjerg Sørensen er direktør for Schouw & Co., som for omkring 150 millioner kroner har købt sig til et stærkere brohovede i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Industrikonglomeratet Schouw & Co. har via datterselskabet Fibertex Nonwovens i Aalborg erhvervet en konkurrent i USA, som skal bringe det danske selskab dybere ind på det amerikanske marked.

Fibertex Nonwovens, der er helt ejet af Schouw & Co., overtager med det samme Non Woven Solutions LLC for en pris på 25 millioner dollar - cirka 147 millioner kroner - på gældfri basis. I samme forbindelse overtages den fabriksejendom, som virksomheden tidligere har lejet.

Non Woven Solutions er baseret nord for Chicago og omsatte ifølge Schouw & Co. i 2013 for knap 100 mio. kroner, og opererer inden for en række forskellige produktområder på det amerikanske marked, hvor Fibertex Nonwovens i dag kun er tilstede i begrænset omfang.

»Etableringen i USA giver Fibertex Nonwovens unikke muligheder for at øge salget af højværdiprodukter til især automobil- og kompositindustrien, men der forventes også positiv effekt på afsætningen inden for de øvrige produktområder,« skriver Schouw & Co. i en meddelelse til fondsbørsen.

Fibertex leverer også materialer til blandt andet møbel- og tekstilbranchen og byggeindustrien samt til filtre og akustik.

Købet af Non Woven Solutions vil kun i beskedent omfang påvirke koncernens omsætning og resultat i 2014. Schouw & Co. fremlægger sit regnskab for 3. kvartal 2014 mandag 3. november. Schouw & Co regner i år med at omsætte for 12 milliarder kroner, og selskabet opjusterede i forbindelse med halvårsregnskabet forventningerne til driftsresultatet til mellem 570 og 665 mio. kroner mod tidligere 535-660 mio. kr.