Schouw-selskab investerer 400 mio. kr. i fabrik i Malaysia

Selskabet Fibertex Personal Care bruger 400 mio. kr. til en ny produktionslinje i Malaysia, der vil øge virksomhedens kapacitet i Asien med 20 pct.

Fibertex Personal Care laver produkter til brug i hygiejneindustrien, herunder bind og bleer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet Fibertex Personal Care bruger 400 mio. kr. til en ny produktionslinje i Malaysia, der vil øge virksomhedens kapacitet i Asien med 20 pct.

Det oplyser ejeren af selskabet, Schouw & Co., i en meddelelse til fondsbørsen.

Fibertex Personal Care laver produkter til brug i hygiejneindustrien, herunder bind og bleer, og selskabet har i forvejen fire produktionslinjer i Malaysia på en fabrik sydøst for hovedstaden, Kuala Lumpur.

Den nye produktionslinje vil blive 25 kilometer syd for den fabrik, og her er der også plads til udvidelser i fremtiden.

- Fibertex Personal Care har en meget solid position på det asiatiske marked, som vi nu udbygger med den nye investering. Vi var i 2002 en af de første globale producenter, der etablerede sig i Asien, og det har vi stadig gavn af i dag, hvor vi er blandt de tre største i regionen og eksempelvis den absolut største ikke-japanske leverandør til Japan, siger Mikael Staal Axelsen, direktør for selskabet, i en meddelelse.

Selskabets hovedprodukt er spunbond og spunmelt, der anvendes som en vigtig bestanddel i bleer, hygiejnebind og inkontinensprodukter.

Schouw & Co., der ud over Fibertex Personal Care ejer en række andre større danske virksomheder, opjusterede torsdag forventningerne til hele året. Her var det blandt salget af disse produkter i netop Malaysia, som var baggrunden.

- Vi har haft bedre end ventede volumener i især Malaysia, hvor vi har haft stigende aktivitet i løbet af året, men især de sidste par måneder af 2015 har det set positivt ud, sagde Schouws topchef, Jens Bjerg Sørensen, torsdag til Ritzau Finans.