Schouw-selskab investerer 400 mio. kr. i fabrik i Malaysia

Selskabet Fibertex Personal Care bruger 400 mio. kr. til en ny produktionslinje i Malaysia, der vil øge virksomhedens kapacitet i Asien med 20 pct.

Foto: Bent K Rasmussen. Fibertex Personal Care laver produkter til brug i hygiejneindustrien, herunder bind og bleer.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet Fibertex Personal Care bruger 400 mio. kr. til en ny produktionslinje i Malaysia, der vil øge virksomhedens kapacitet i Asien med 20 pct.

Det oplyser ejeren af selskabet, Schouw & Co., i en meddelelse til fondsbørsen.

Fibertex Personal Care laver produkter til brug i hygiejneindustrien, herunder bind og bleer, og selskabet har i forvejen fire produktionslinjer i Malaysia på en fabrik sydøst for hovedstaden, Kuala Lumpur.

Den nye produktionslinje vil blive 25 kilometer syd for den fabrik, og her er der også plads til udvidelser i fremtiden.

- Fibertex Personal Care har en meget solid position på det asiatiske marked, som vi nu udbygger med den nye investering. Vi var i 2002 en af de første globale producenter, der etablerede sig i Asien, og det har vi stadig gavn af i dag, hvor vi er blandt de tre største i regionen og eksempelvis den absolut største ikke-japanske leverandør til Japan, siger Mikael Staal Axelsen, direktør for selskabet, i en meddelelse.

Selskabets hovedprodukt er spunbond og spunmelt, der anvendes som en vigtig bestanddel i bleer, hygiejnebind og inkontinensprodukter.

Schouw & Co., der ud over Fibertex Personal Care ejer en række andre større danske virksomheder, opjusterede torsdag forventningerne til hele året. Her var det blandt salget af disse produkter i netop Malaysia, som var baggrunden.

- Vi har haft bedre end ventede volumener i især Malaysia, hvor vi har haft stigende aktivitet i løbet af året, men især de sidste par måneder af 2015 har det set positivt ud, sagde Schouws topchef, Jens Bjerg Sørensen, torsdag til Ritzau Finans.