Schouw sælger Martin Professional

Industriselskabet Schouw & Co. sælger datterselskabet Martin Professional - der leverer lamper og lysløsninger - til amerikanske Harman International Industries.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handelen har en samlet værdi på ca. 917 mio. kr. svarende til en pris på 110 mio. euro (820 mio. kr.) på gældfri basis. To af Martins ejendomme i Frederikshavn, som har en bogført værdi på 97 mio. kr., overdrages dog til Schouw & Co. og udlejes derefter af Martin.

Salget giver Schouw & Co. en regnskabsmæssig avance på omkring 250 mio. kr., oplyser selskabet.

Endnu mangler myndighedernes godkendelse dog, før handelen er endelig gennemført. Schouw regner med at kunne udsende en endelig redegørelse for salget i sin årsrapport for 2012, der præsenteres 6. marts 2013.

Avancen vil dog først blive indregnet i 2013, hvorfor forventningerne til 2012 fastholdes, dog med Martin Professional nu kategoriseret som "ophørende aktiviteter".

Amerikanske Harman Industries er store inden for lyd- og underholdningsløsninger til blandt andet bilindustrien. Konglomeratet sidder på brands som AKG, Harman Kardon og JBL og har en årlig omsætning på omkring 25 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk