Schouw øger omsætningen og hæver forventningerne

Opkøb og frasalg er med til at løfte konglomeratet Schouw & Co. i årets tredje kvartal, lyder det i selskabets perioderegnskab, som byder på en opjustering af driftsoverskuddet.

Arkivfoto: Opkøb og frasalg er med til at løfte konglomeratet Schouw & Co. i årets tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK JEPSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen blev hævet med omkring 20 pct. til 4325 mio. kr. fra 3599 mio. kr. i samme kvartal for et år siden.

Fremgangen i omsætningen skyldes "altovervejende" fiskefodervirksomheden Biomar samt opkøbet af virksomhederne Specma og GPV, skriver Shouw.

- Også i tredje kvartal har Schouw & Co. fortsat den solide udvikling, vi har haft igennem de seneste mange kvartaler, siger administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen i regnskabet.
Bundlinjen ser ualmindelig bugnende ud i tredje kvartal, da nettooverskuddet stiger til 776 mio. kr. fra 169 mio. kr. i tredje kvartal.Årsagen skal blandt andet findes på posten for overskuddet fra såkaldt "associerede virksomheder". Den går frem til 516 mio. kr. fra blot 29 mio. kr. og dækker over indtjeningen fra salget af aktier i Kramp Groep.

- Den 9. september 2016 indgik Schouw & Co. aftale om at afhænde selskabets aktier i Kramp Groep for en samlet pris på 139 mio. euro. Avancen ved salget er indregnet i tredje kvartal 2016, og sammen med den ordinære resultatandel frem til salget indgår Kramp således i resultat efter skat fra associerede virksomheder med 450 mio. kr. i tredje kvartal 2016, skriver Schouw i regnskabet.

Administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen fortæller, at driftsresultatet, EBIT, i kvartalet på 351 mio. kr. er det højeste, koncernen nogensinde har leveret i et kvartal. I samme kvartal for et år siden var EBIT på 269 mio. kr.

- Der er et godt momentum i vores virksomheder, og det er en positiv overraskelse, at vi nu kan øge forventningerne til EBIT med mere end 10 pct., hvilket øger vores forventning til et resultat før skat til over 1,5 mia. kr., siger han i regnskabet.

Selskabet venter samtidig et driftsresultat (EBIT) på 965-1030 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et driftsresultat på 845-935 mio. kr.

Forventningerne til omsætningen justeres til cirka 14,0 mia. kr. fra tidligere cirka 14,1 mia. kr.