Schouw køber kinesiske producent af fiskefoder

Biomar, der er en af de største producenter af fiskefoder i verden, har nu fået kinesiske Haiwei i nettet.

Carlos Diaz, administrerende direktør i Biomar Fold sammen
Læs mere
Foto: Frit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sammen med den kinesiske partner Tongwei har Biomar, der er 100 pct. ejet af Schouw & Co, købt Haiwei, og de to partnere ejer hver en halvdel af det kinesiske selskab. Biomars andel af investeringen er cirka 40 mio. kr.

- Haiwei har en markedsledende rolle i den sydlige del af Kina inden for højkvalitetsfoder til fiskeopdræt, og både produktmæssigt og geografisk passer det perfekt ind i vores ambitiøse Kina-strategi. Vi er derfor meget tilfredse med, at handlen nu er faldet på plads, og at investeringen kan foretages sammen med vores kinesiske partner Tongwei, siger Carlos Diaz, administrerende direktør i Biomar, i en pressemeddelelse.

Haiwei, der ligger i den sydlige del af Kina nær Hongkong, omsatte sidste år for godt 300 mio. kr. og har 120 ansatte. Den kiniseiske fiskefoderproducent venter i 2017 et salg på omkring 60.000 ton fiskefoder.

Ud over det fælles indkøb er Biomar og Tongwei også ved at opføre en fabrik i Wuxi nær Shanghai. Denne fabrik får i første omgang en kapacitet på godt 50.000 ton årligt og skal efter planen indvies i september 2017.

- Med Haiwei får vi en køreklar fabrik, der allerede nu kan begynde at servicere det vigtige marked i den sydlige del af Kina. På den korte bane får vi således fremrykket vores udrulning i Kina med et år, mens vi på den lidt længere bane får fordoblet den planlagte kapacitet. Ved udgangen af 2017 forventer vi at have 200 ansatte i Kina og en kapacitet på mere end 130.000 ton, siger Carlos Diaz.

Biomar omsatte sidste år for 9 mia. kr.