Schouw fokuserer på stærkere frem for større virksomheder

Det danske konglomerat Schouw & Co. vil arbejde internt på at skabe stærkere virksomheder, og fremadrettet bliver det vægtet højere end at udvide i størrelsen.

Det danske konglomerat Schouw & Co. vil arbejde internt på at skabe stærkere virksomheder, og fremadrettet bliver det vægtet højere end at udvide i størrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Hasse
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller den administrerende direktør, Jens Bjerg Sørensen.

»Indtil nu har vi arbejdet meget på at bygge større og lave store virksomheder. Vi har nu meget store virksomheder. Fremadrettet arbejder vi internt i virksomhederne på at styrke deres platforme og effektivisere frem for at fokusere på at købe op og udvikle i størrelsen. Nu arbejder vi på at udnytte virksomhedernes eksisterende platforme,« siger han til Ritzau Finans i forbindelse med konglomeratets årsregnskab fredag.

Selskabet, der ejer flere større virksomheder, vil fremover fokusere på at konkurrere på parametre som effektivitet og innovation. Det er også det, udviklingen internt i virksomhederne skal hjælpe det aarhusianske konglomerat med at opnå.

»Det drejer sig om at være så effektiv som overhovedet muligt, for det er den eneste måde, man kan konkurrere på. Hvis man ikke er effektiv og ikke har lave omkostninger, så bliver du blæst af banen. Høj effektivitet og innovation i form af nye idéer og nye produkter er det, der gør dig stærkere,« siger Jens Bjerg Sørensen.

Den nye strategi betyder dog ikke, at det er slut med opkøb og udvidelse, fortæller direktøren. Men industrivirksomheden har endnu ikke noget konkret i kikkerten.

»Vi kigger på det hele tiden, og det er en af de ting, vi arbejder med løbende. Det er en del af strategien, men der er ikke noget konkret lige nu. Der kan gå lang tid mellem, at der sker noget, og lige pludselig dukker der måske nogle muligheder op,« siger han.

Selv om flere af selskabets virksomheder har vokset sig store, så afviser Jens Bjerg Sørensen, at der kan være en selvstændig børsnotering på vej fra et af selskaberne.

»Nej, det er der ikke. Det er slet ikke noget, vi tænker på, og vi har overhovedet ikke haft nogle overvejelser om det,« siger han.

Schouw & Co forventer i 2016 et driftsresultat (EBIT) i intervallet 760-850 mio. kr. på baggrund af en omsætning i størrelsesordenen 14,2 mia. kr. Selskabet havde i 2015 en omsætning på 12,6 mia. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 831 mio. kr., fremgår det af selskabets årsregnskab for 2015.