Schouw & Co skal stramme sig an for at fastholde højt niveau

Schouw & Co. betegner 2012 som et historisk godt år, hvor selskabet til fulde fik opfyldt de forventninger, som det havde udmeldt.

Schouw og Co., Chr.Filtenborgs Plads 1, Århus. I 2013 venter selskabet en forøget omsætning primært grundet højere råvarepriser, mens hård konkurrence presser indtjeningen, som selskabet dog forventer at kunne holde på et attraktivt niveau. Prognosen for året lyder dermed en omsætning på i størrelsesordenen 13,5 mia. kr. og et EBIT i intervallet 680-770 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK JEPSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet kom ud af det forgangne år med et driftsresultat (EBIT) på 722 mio. kr., hvilket var en klar forbedring fra 644 mio. kr. i 2011.

- For Schouw & Co. var 2012 et meget stærkt år. Vi blev i løbet af året flere gange positivt overrasket over udviklingen i driften af vores virksomheder, og 2012 endte med det bedste operationelle resultat i koncernens 135-årige historie. Det er vi meget stolte af, siger Schouws administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen i regnskabet.

I 2013 venter selskabet en forøget omsætning primært grundet højere råvarepriser, mens hård konkurrence presser indtjeningen, som selskabet dog forventer at kunne holde på et attraktivt niveau. Prognosen for året lyder dermed en omsætning på i størrelsesordenen 13,5 mia. kr. og et EBIT i intervallet 680-770 mio. kr.

- Med de nuværende udsigter for 2013 ser det ud til, at vi skal stramme os an for at kunne fastholde de gode resultater fra 2012. Vores virksomheder står alle strategisk stærkt rustet til udfordringerne, og vi er forberedt på at agere konsekvent og hurtigt, hvis situationen ikke udvikler sig som forventet. Schouw & Co. har musklerne og er klar til at træffe de bedste beslutninger på langt sigt, siger Jens Bjerg Sørensen.

Fordelt ud på Schouws forskellige porteføljevirksomheder er det især fiskefoderselskabet Biomar, der driver udviklingen. Her ventes omsætningen at stige til omkring 9 mia. kr. fra 8,23 mia. kr. i 2012, primært på grund af højere råvarepriser. Driftsresultatet ventes til gengæld at dykke til mellem 380 og 420 mio. kr. fra 438 mio. kr. sidste år.

De mindre divisioner, Fibertex Personal Care og Fibertex Nonwovens samt Grene og Hydra-Grene, vil sammenlagt øge omsætningen med omtrent 210 mio. kr., mens driftsresultatet ventes mellem 34 mio. kr. lavere og 6 mio. kr. højere. end de 344 mio. kr., der blev realiseret i alt i 2012.

/ritzau/FINANS