Schlüter-partner: »Det var en idé opstået i panik«

Susanne Fryland er tirsdag igen i vidneskranken i sagen om svindel med klientmidler i advokatfirmaet Johan Schlüter.

Foto: Fotograf Anders Ole Olsen ©

Anklageren fortsætter afhøringen af den tidligere partner advokatfirmaet, som tirsdag skal forklare sig om tiltalen for groft skyldnersvig, der kan give op til otte års fængsel.

Ifølge anklageskriftet har Susanne Fryland sammen med de to øvrige partnere i advokatfirmaet, Johan Schlüter og Lars Halgreen, forsøgt at sælge deres andel i et grønlandsk vandprojekt bag ryggen på klienten Producentforeningen, som på det tidspunkt havde rejst et krav på 156 mio kr. over for advokatfirmaet som led i oprydningen af deres økonomiske mellemværende.

Susanne Fryland fortæller i retten, at det var hendes idé, at de tre partnere skulle forsøge at sælge vandprojektet for at skaffe penge, så de havde penge til at få styr på mellemværendet med Producentforeningen. Salgsprisen foreslog hun skulle være 21 mio. kr., som nøjagtigt modsvarede kravet på 156 mio. kr.

Hun fortæller, at hun kom op med idéen umiddelbart efter, at de var blevet præsenteret for kravet og lægger i retten ikke skjul på, at det var en panikløsning, da anklageren spørger, om hun opfatter det som en realistisk aftale.

»Det var et long shot. Det var en idé opstået i panik. Hvis jeg kunne have solgt min gamle cykel for samme pris, havde jeg forsøgt det,« fortæller Susanne Fryland.

Hun fortæller også, at det var hendes idé, at det var hendes lokale forretningspartner i Slagelse, tidligere folketingspolitiker Niels Ahlmann-Olsen (K), der skulle forsøge at sælge projektet til sine forretningsforbindelser i Indien og Dubai.

Ifølge en mail, som anklageren læser op i retten, var det Johan Schlüters hensigt med handlen, at det grønlandske vandprojekt, skulle lægges uden for advokatfirmaet og dets datterselskab, Registrering Danmark, og dermed uden for Producentforeningens rækkevidde.

Anklageren spørger Susanne Fryland om overdragelsen skete for at lægge værdierne uden for advokatfirmaet og datterselskabet.

»Det er ikke min opfattelse,« siger Susanne Fryland.