Schlüter-datterselskab udlånte penge til samarbejdspartnere

Tidligere regnskabschef i advokatfirmaet Johan Schlüters datterselskab i Slagelse fortæller i retten, at selskabet udlånte penge til samarbejdspartnere i pengenød.

Foto: Asger Ladefoged.
Læs mere
Fold sammen

I dagens retsmøde i Schlüter-sagen fortæller tidligere regnskabschef i Registrering Danmark, Claus Nielsen, at selskabet lånte penge til trængende samarbejdspartnere.

»Det kunne være selskaber, vi havde samarbejde med, som manglede likviditet, og som vi lånte penge til,« fortæller han.

Registrering Danmark var et datterselskab under advokatfirmaet Johan Schlüter. Datterselskabet stod for administration af Copydan-penge på vegne af rettighedshaverforeningerne CAB og Filmret, men havde også en stribe sideaktiviteter.

Claus Nielsen var regnskabschef i Registrering Danmark i fem år frem til efteråret 2015 og er indkaldt som vidne i sagen om Johan Schlüter og Susanne Frylands påståede svindel med klienternes penge igennem fire år fra 2011 til 2013.

Specialanklager Malene Stage Christensen vil gerne vide, om der også blev udlånt penge til eksempelvis advokatfirmaet Johan Schlüter.

»Jeg husker ikke, hvilke selskaber, vi lånte penge til. Der kom jævnligt forespørgsler fra nogen, som Registrering Danmark havde tilknytning til, eller som de øvrige advokater havde gang i,« fortæller han.

Afhøringen af den tidligere regnskabschef har stået på hele dagen. Tidligere på dagen fortalte han, at likviditeten i Registrering Danmark var anstrengt, og at det skyldtes de mange side-aktiviteter, som datterselskabet kastede sig ud i.

»De øvrige aktiviteter genererede forsvindende lidt omsætning,« fortæller han.