Scandinavien Brake Systems påtænker nedlukning af datterselskab

Scandinavian Brake Systems (SBS) påtænker en nedlukning af datterselskabet Notox, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen torsdag eftermiddag.

Fremtiden for keramiske filtre udvikler sig mod komplette løsninger og imod merforædling, hvilket Notox ikke har teknologi og kompetencer til i sin nuværende form, lyder det i meddelelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I meddelelsen fremgår det, at bestyrelsen og direktionen i SBS-koncernen onsdag har behandlet forretningsgrundlag og strategiplan for Notox, der er udarbejdet i samarbejde med et eksternt rådgivningsfirma.

»Notox har kontinuerligt været tabsgivende. I 2015 realiseredes EBITDA på minus 9 mio. kr. som følge af meget svingende omsætning og lave priser på markedet. Aktivitetsniveauet i starten af 2016 er fortsat lavt og lavere end forventet,« skriver SBS.

Fremtiden for keramiske filtre udvikler sig mod komplette løsninger og imod merforædling, hvilket Notox ikke har teknologi og kompetencer til i sin nuværende form, lyder det i meddelelsen.

»For at kunne følge med i denne udvikling vil SBS-koncernen således skulle investere yderligere i Notox på et tidspunkt, hvor de specifikke fremtidige behov på markedet fortsat indeholder betydelig usikkerhed,« forklarer SBS og fortsætter:

»Bestyrelsen og ledelsen i SBS-koncernen anser det derfor ikke længere som realistisk, at Notox kan bringes på et profitabelt indtjeningsniveau, uden at der tages yderligere risici og investeres betydelige midler og ressourcer i Notox.«

Bestyrelsen påtænker derfor, i overensstemmelse med anbefalingerne i den eksterne rapport, at nedlukke Notox.

Ledelsen af SBS-koncernen vil derfor nu indlede forløb med medarbejderne omkring en lukning af Notox.