Scandinavian Tobacco Group forbereder cubansk indtog

Scandinavian Tobacco Group (STG), der børsnoteres 10. feb., har som ambition om at bruge cubansk tobak i selskabets håndrullede cigarar.

Anders Colding Friis, adm. direktør Scandinavian Tobacco Group holder en cigar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

Den danske tobaksgigant indleder derfor samtaler med styret i østaten, som er kommet mere ind i varmen hos blandt andet USA, der ventes at ophæve sin handelsembargo inden for de kommende år.

Det skriver Børsen.

Ifølge prospektet, der er blevet fremlagt forud for STG's børsnotering, fremgår det, at håndrullede cigarer udgør 29 pct. af koncernens salg, og administrerende direktør, Niels Frederiksen, ser det derfor som vigtigt at få et samarbejde med Cuba.

»Vi forudser en opblødning i relationerne med Cuba inden for to til tre år, og der vil vi gerne sikre os, at vi parallelt med en ophævelse af embargoen også får adgang til at sælge cigarer med cubansk tobak. Det er klart, at cubanske cigarer er et stort varemærke, og vi ville stå stærkere i konkurrencen hvis vi også kunne sælge cubanske cigarer«, siger Niels Frederiksen til Børsen.

For at STG kan få gavn af en ophævet handelsembargo kræver det dog, at Cuba på sin side bløder op for det statslige monopol på tobak, der har ligget på markedet siden 1962.