Scandinavian Brake Systems henter tiltrængt overskud

Resultatet af de fortsættende aktiviteter viste et overskud før skat på 7,1 mio. kr..

Scandinavian Brake Systems (SBS) kom ud af første kvartal med et lille overskud, men har fortsat en stor negativ egenkapital at slæbe rundt på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det økonomiske trængte Scandinavian Brake Systems kom ud af første kvartal med et lille overskud, men har fortsat en stor negativ egenkapital at slæbe rundt på. Det fremgår af regnskabet for første kvartal mandag.

Omsætningen steg til 265,4 mio. kr. fra 241,1 mio. kr., mens driftsresultatet i SBS, der sælger bilreservedele, blev løftet til 13,9 mio. kr. fra 12,8 mio. kr. Resultatet af de fortsættende aktiviteter viste et overskud før skat på 7,1 mio. kr., mens resultatet af aktiviteter bestemt for salg, Notox-division, der laver dieselpartikelfiltre, blev et underskud på 2,4 mio. kr. efter skat. Dermed landede den samlede bundlinje på et overskud på 2,7 mio. kr. - godt en tredobling fra 0,8 mio. kr. i første kvartal af 2013.

Egenkapitalen er dog fortsat negativ med 87 mio. kr. Frem til 2015 har SBS en aftale med sine banker, der har stillet ansvarlig lånekapital på nominelt 115 mio. kr. til rådighed frem til 30. juni 2015.

- Koncernledelsen vurderer med baggrund i ovenstående, at koncernen har et tilstrækkeligt likviditetsberedskab til gennemførelse af de planlagte aktiviteter og drift frem til 30. juni 2015 med de nuværende kreditfaciliteter. En løsning af koncernens finansielle forhold efter 30. juni 2015 vurderes løbende i samarbejde med koncernens pengeinstitutter, hedder det i regnskabet.

For hele 2014 venter fortsat en koncernomsætning på 1000-1100 mio. kr. og et EBITDA-resultat i niveauet 75-85 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter.