SBS sælger produktionsenhed for 207 mio. kr.

SBS sælger sin renoveringsproduktion af bremsecalipre til tyske FTE Automotive for 207 mio. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som følge af handelen, der giver en regnskabsmæssig fortjeneste på 95 mio. kr, sænkes omsætningsforventningerne, mens forventninger til driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger, EBITDA, løftes.

Det fremgår af en meddelelse.

- Siden 2010 har SBS og FTE haft et joint venture vedrørende renoveringsproduktion af bremsecalipre på fælles produktionsplatform i Presov, Slovakiet, med en ejerandel til SBS på 51 pct. og til FTE på 49 pct. 

Den nu indgåede aftale indebærer, at FTE overtager hele renoveringsproduktionen af bremsecalipre, dvs. den resterende ejerandel af produktionen i Presov samt renoveringsproduktionen i Støvring, forklarer SBS om handelen.

I forbindelse med aftalen indfrier SBS et ansvarligt lån til selskabets pengeinstitutter.

Salget betyder, at SBS per udgangen af september ventes at have en positiv egenkapital i størrelsesordenen 0-10 mio. kr. Resultatet efter skat påvirkes positivt med cirka 72 mio. kr.

SBS venter nu en omsætning på niveau 940-1040 mio. kr. mod tidligere udmeldt 1000-1100 mio. kr. samt et EBITDA-resultat på 140-150 mio. kr. inkl. fortjeneste ved transaktionen mod tidligere udmeldt 75-85 mio. kr. for fortsættende aktiviteter.