SBS løfter salget med nye kunder i Vesteuropa

Scandinavian Brake Systems (SBS) har oven på et hårdt første kvartal med udfordringer i det russiske atter kunne notere fremgang i salget i andet kvartal, og det er blandt andet som følge af nye kunder i Frankrig og Tyskland.

Det går bedre for selskabet SBS. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet opnåede i andet kvartal en omsætning på 229,7 mio. kr. mod 221,5 mio. kr. (proformatal korrigeret for frasalg, red.) i samme kvartal året før, mens driftsindtjeningen lød på 20,8 mio. kr. mod 26,1 mio. kr. (ikke revideret for frasalg,red.) i andet kvartal året før.

I den største forretningsdivision SBS Automotive, der blandt andet sælger produkter og løsninger inden for autoreservedele og som står for omkring 80 pct. af salget, har der været en fremgang i omsætningen på 3 pct. i andet kvartal.

Det kan dog ikke opveje tilbagegangen i første kvartal, hvor særligt det russiske marked gjorde ondt, og set over årets første seks måneder er der fortsat tilbagegang.

Selvom der er udfordringer i den russiske del af forretningen, har der dog været positive takter på andre markeder. SBS skriver, at det i slutningen af første halvår har fået tilgang af en stor tysk distributør og en "betydelig" fransk distributør, mens selskabet også har fået nye kunder i det britiske.

- Det europæiske reservedelsmarked var i 1. halvår 2015 præget af ujævne afsætningskonjunkturer med forskelle mellem markeder og kunder. Omsætningen var stigende i periodens sidste del, som er højsæson for reparationer. Det russiske marked var fortsat præget af svækkede afsætningskonjunkturer, skriver SBS.

Derudover kan SBS glæde sig over en fremgang på hele 13 pct. i driftsindtjeningen, EBITDA, i første halvår i Automotive-divisionen. Her er det rationaliseringer og prisstigninger i markedet, der forklarer den højere indtjening.

I den mindre division SBS Friction var der en fremgang i omsætningen på 0,9 mio. kr. i andet kvartal til 38,6 mio. kr., mens omsætningen i den mindste division, Notox, der er til salg, blev løftet med 1,1 mio. kr. til 4,5 mio. kr.

SBS skriver desuden i regnskabet, at det i andet kvartal har indgået en aftale med sine bankforbindelser om en forlængelse af selskabets eksisterende finansieringsbehov, så selskabet har penge til driften frem til 31. august næste år.

I forbindelse med regnskabet justerer SBS forventningerne til hele året. Selskabet venter nu en omsætning i niveauet 800-825 mio. kr. mod tidligere udmeldt 800-850 mio. kr.

Forventningerne til EBITDA-resultatet er endvidere præciseret til 47-52 mio. kr. i forhold til de tidligere forventninger på 45-55 mio. kr.

Tabel for Scandinavian Brake Systems regnskab for andet kvartal af 2015: