Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det største problem ved ejerskabet kan meget let blive portalens troværdighed.
"Begynder de at blande sig og styre for meget, for eksempel debatten, hvem der skal annoncere, og hvem der skal komme til orde, så er det klart, at den værdi, der er i dag, vil blive reduceret," siger Morten W. Langer, redaktør af Nyhedsbrev for Bestyrelser og AktieUgebrevet.
Det værste, Saxo Bank kan gøre, er at udnytte ejerskabet for tydeligt på Euroinvestors hjemmeside.
"For at sikre troværdigheden kan de vælge at optræde som en almindelig kunde, der køber sig til at placere afgrænset indhold – bannere og adgange til deres platform. Og hvis de var smarte, så lod de brugerne få en plads i bestyrelsen," siger Morten W. Langer.
Også i Dansk Aktionærforening lægger direktør Charlotte Lindholm vægt på, at Saxo Bank skal holde lav profil på sitet.
"Det er Saxo Banks ønske at få fat i den private investor, og hvis de er bevidste om det, kan de sagtens gøre det. Det er altafgørende, hvordan man driver portalen, at det ikke bliver en kommerciel platform og laver bølgen for Saxo," siger Charlotte Lindholm.
Hun er dog ikke sikker på, at brugerne vil tillægge det nye ejerskab den store betydning.
"Debatten på Euroinvestor er ikke altid præget af, at det er de skarpeste knive i skuffen, så jeg er ikke sikker, på at de har den største selvjustits. Derfor vil jeg ikke umiddelbart sige, at de brugere, der er i dag, vil reflektere meget over, om det er Saxo Bank, der ejer det eller ej," siger Charlotte Lindholm.
Hun regner dog ikke med, at Saxo Bank får lov til at passe sig selv og deres ny-indkøb.
"Der vil være nogle i omverdenen – for eksempel i medierne – der vil være opmærksomme på og holde øje med, at der er den her alsidighed på portalen," siger Charlotte Lindholm.