Saxodirektør: Hullet er fyldt op igen efter valutabomben

Saxo Banks nye samarbejde med CarVal udfylder krateret fra den schweiziske valutabombe, der faldt i januar og kostede den danske bank op mod 700 mio. kr.

Schweizerfrancens valutahop i januar kan ende med at koste Saxo Bank op mod 700 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da schweizerfrancen i starten af året løsrev sig fra euroen og smed en decideret valutabombe i den finansielle sektor, ramte det Saxo Bank ekstra hårdt.

»Ved årets udgang var vi jo velpolsterede. Vi kom ud af 2014 med en meget fornuftig regulatorisk kapital, men efter schweizer-eventen har vi ønsket af genopbygge den betydelige kapitalbuffer. Nu skal vi fylde hullet op igen,« siger Steen Blaafalk, finansdirektør i Saxo Bank.

Det sker med et styrket kapitalgrundlag på 579 mio. kr. fra den globale investeringsfond CarVal. Pengene skal fylde krateret på op mod 700 mio. kr., som episoden med schweizerfrancen efterlod, og dermed bringe Saxo Bank tilbage til sin oprindelige sti.

»Vi har været en smule mere passive siden schweizer-eventen, men vi har også set en stigende tilgang af kunder og vil gerne udnytte de vækstmuligheder, vi ser i markedet. I stedet for alene at genopbygge kapitalen organisk, har vi ønsket at fortsætte i vækstsporet,« siger Steen Blaafalk og tilføjer:

»Derfor gik vi et ekstra skridt for at se, om vi kunne finde en løsning. Det fandt vi så med CarVal fra USA, og nu er vi »back on track« med kapitalen på vores sigtepunkt på 20 pct.«

Med det henviser han til kapitalprocenterne i Saxo Bank A/S og Saxo Bank Group. Efter samarbejdet med CarVal ligger de på henholdsvis 22,8 pct. og 19,0 pct., hvor solvenskravene er henholdsvis 13,8 pct. og 12,8 pct.