Saxo-stifter til kamp mod klima-hysteri

Politikere, forskere og grønne virksomheder bedriver meningstyranni på klimaområdet og kvæler dermed ytringsfriheden, mener bogaktuel Lars Seier Christensen fra Saxobank.

Lars Seier Christensen, direktør i Saxo Bank, udgiver nu klimaskeptisk bog af den tjekkiske præsident Václav Klaus. Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
I klar modvægt til størstedelen af det øvrige danske erhvervsliv, går den ene af stifterne af Saxo Bank, Lars Seier Christensen, nu til angreb mod den etablerede holdning på klimaområdet.

For egne penge – og med et personligt forord – udgiver Lars Seier Christensen nu bogen ”Blå planet i grønne lænker” af den tjekkiske præsident Václav Klaus, der er kendt som stor klimaskeptiker. Bogen skal ses som en modvægt mod de mange, der argumenterer for, at klimaproblemerne er omfattende og kræver offentlig regulering, fortæller Lars Seier Christensen:

”Jeg er ikke nogen stor klimaekspert, men jeg interesserer mig selvfølgelig for emnet – alene fordi det er så meget oppe i tiden. Klaus er en mand, jeg har meget stor respekt for, og som har sine meningers mod. Og så synes jeg, at det er på høje tid, at der kommer andre argumenter på bordet end argumenterne om, at klimaforandringerne er forfærdelige. For det nærmer sig et niveau, hvor klimadebatten er så ensidig, at det nærmer sig en trussel mod ytringsfriheden,” siger Lars Seier Christensen. 

Lænker på folk


Lars Seier Christensen opfordrer til, at man ser mere nuanceret på klimadebatten.

”Det er for så vidt ikke fordi, jeg fornægter, at der er klimaforandringer. Det kan vi jo se. Men jeg vil gerne betvivle, at det er så slemt, som FN og nogle forskere og virksomheder gerne vil gøre det til. Som mennesker har vi altid haft en fantastisk evne til at tilpasse os – og hvem siger, at vi ikke kan udvikle ny teknologi, der kan løse problemerne om 30-40-50 år. Jeg ser med stor bekymring på, at man vil regulere sig ud af alt og sætte lænker på folk. Det strider meget mod min liberalistiske grundholdning.”

Snablen i grønne statskasser


Lars Seier Christensen langer også ud mod en lang række af de danske virksomheder, der kæmper for den grønne dagsorden.

”Det bliver lettere og lettere at gennemskue, når erhvervsmuligheder lader sig forblænde af muligheden for at få snablen ned i de bundløse statskasser i stedet for at konkurrere på lige vilkår med andre forretningsfolk og andre brancher,” siger Lars Seier Christensen.

”Blå planet i grønne lænker” af Václav Klaus med forord af Lars Seier Christensen udkommer mandag den 30. november på forlaget People’s Press.