Saxo Privatbank skal skaffe kapital til Nordicom

Ejendomsselskabet Nordicom og en ikke navngivet international kapitalformidler er gået hver til sit efter resultatløst arbejde med at finde danske og udenlandske investorer til selskabet.

Saxo Privatbank i Tuborg Havn Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have forsøgt gennem 2014 måtte selskabet i marts konstatere, "at det ikke var lykkedes ad den vej at finde tilstrækkeligt attraktive muligheder for løsning af selskabets behov for tilførsel af kapital", skriver Nordicom i en fondsbørsmeddelelse.

Derfor skal Saxo Privatbank nu forsøge at finde penge til selskabet.

Saxo Privatbank vil fungere som rådgiver for Nordicom, foreløbigt indtil udgangen af juni, oplyser selskabet.

I perioden indtil da vil mulighederne for tilførsel af aktie- eller lånekapital blive afsøgt med et andet udgangspunkt end det, kapitalformidleren hidtil har arbejdet ud fra, og løsningsmuligheder vil løbende blive drøftet med selskabets finansielle kreditorer, skriver Nordicom i meddelelsen.

Nordicom kom med regnskab i slutningen af marts. Her skrev selskabet, at:

- Ved indgangen til 2015 har koncernen med dens finansielle kreditorer indgået aftaler, der sikrer et tilstrækkeligt kapitalberedskab frem til 30. juni 2015, hvor der skal ske genforhandling af vilkår vedrørende rente- og bidragssatser for gæld på cirka 2363 mio. kr., hvoraf lån for ca. 969 mio. ligeledes skal forlænges, hed det.

Derfor var der og er fortsat usikkerhed om koncernens fortsatte drift.

- Grundlaget for koncernens drift for hele 2015 afhænger af udfaldet af genforhandlingerne om låneforlængelser og -vilkår pr. 1. juli 2015, skrev Nordicom i regnskabet.

Nordicom-aktien falder med 0,4 pct. til 2,58 kr.