Saxo Privatbank lander overskud før skat i 2014

Saxo Privatbank, et datterselskab til Saxo Bank, kommer ud af 2014 med et overskud før skat på 22,1 mio. kr. efter et nulresultat i 2013. Det fremgår af regnskabet mandag.

Saxo Privatbank i Tuborg Havn Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

- Vi er tilfredse med årets resultat, der vidner om, at den omfattende turnaround er afsluttet. Vi har investeret massivt i en fremtidssikret handelsplatform, haft positiv tilgang fra kunder med orden i økonomien og udvider med lokal tilstedeværelse i Esbjerg og Aarhus, siger Peter Andreasen, administrerende direktør i Saxo Privatbank, i en pressemeddelelse.

Årsregnskabet viste også en fremgang i den klassiske bankdrift, hvor nettorenteindtægterne steg til 86,4 mio. kr. mod 77,7 mio. kr. i 2013. Det samme var tilfældet med nettorente- og gebyrindtægter, som steg til 266,4 mio. kr. fra 233,4 mio. kr. året før.

Bundlinjen viste et overskud på 13,1 mio. kr. efter skat, hvilket er en smule mindre end resultatet for 2013, der viste et overskud på 18,5 mio. kr. Det kan blandt andet tilskrives udgifter til personale og administration, som i året steg til 213,6 mio. kr. mod 192,9 mio. kr.

Saxo Privatbank hed tidligere Brørup Sparekasse, men er i dag et datterselskab af Saxo Bank. Banken har filialer i Brørup, Fredericia, Vejle, Hellerup, Kolding og Odense. Bankens nye filialer i Esbjerg og Aarhus åbner senere i 2015.