Saxo forsøger fortsat at hente Tour-penge hos Danske Bank

Team Saxo Danske Bank var en af de navnekombinationer, der blev spekuleret i, da det kom frem, at Danske Bank havde stillet en garanti for luftkastellet IT Factorys sponsorat af Bjarne Riis' cykeltropper.

Men når Fabian Cancellara tirsdag forsvarer den gule trøje, sker det under navnet Team Saxo Bank. Saxo Bank står nemlig fortsat alene med regningen for det succesfulde cykelhold, oplyser Saxo Bank-direktør Kim Fournais til RB-Børsen.

I efteråret tegnede det siden så kendte IT Factory sig for et medsponsorat, der ifølge Kim Fournais drejede sig om en "god portion penge", som Saxo Bank fik en garanti for fra Danske Bank. Men endnu har Saxo Bank ikke set noget til det beløb, som Fournais ikke ønsker at oplyse størrelsen på.

Men ifølge kommunikationsrådgiver Erik Oves bog om IT Factory-skandalen drejer det sig om 37,5 mio. kr. Og Saxo Bank forsøger fortsat at få pengene fra garantien udbetalt.

"Garantien blev stillet til os for at sikre, at IT Factory kunne betale sine regninger, og pengene ville vi selvfølgelig gerne se," siger Kim Fournais.

Saxo Bank har mere eller mindre fortsat med sit oprindelige sponsorat, men på længere sigt vurderer Kim Fournais, at det bliver nødvendigt for cykelholdet med endnu en stor sponsor.

"De ambitioner, som Riis havde, er svære at indfri i og med, at IT Factory ikke rigtigt betaler deres regninger. Der er ikke nogen panik nu, men der er ingen tvivl om, at Riis ville være glad for at få en større sponsor ind på længere sigt. Om det så skal være en navnesponsor, er endnu usagt," siger Kim Fournais.

RB-Børsen