Saxo Bank vinder millionsag mod tidligere kunde

Sø- og Handelsretten har afvist Charbel Naders påstand om, at han har tabt 13 mio. kr. på valutahandel på grund af en fejl i bankens elektroniske handelsplatform.

Charbel Nader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var ikke fejl eller uregelmæssigheder ved Saxo Banks handelsplatform Saxo Trader, og Saxo Bank havde heller ikke indgået en aftale med sin tidligere kunde IM International om at få et bestemt maksimalt såkaldt valuta-spread.

Det fastslår Sø- og Handelsretten i en dom tirsdag, der indtil videre sætter punktum i et langstrakt opgør mellem banken og en tidligere kunde, svensk/libenesiske Charbel Nader og hans offshore-selskab IM International.

Charbel Nader påstod, at han havde tabt 13 mio. kr. på Saxo Banks fejl og brudte aftaler, men fik altså ikke medhold i retten.

Sagen begyndte tilbage i 2009, hvor Charbel Nader var kunde hos Saxo Bank i en periode, som ifølge svensk/libaneseren endte med at koste hans investorer mere end 20 mio. kr. i tab. Charbel Nader fremlagde undervejs 3.500 siders dokumentation, som ifølge ham skulle bevise, at Saxo Banks forretningsmetoder er svindel.

Ifølge dommen fra Sø- og Handelsretten er det ubestridt, at IM International oplevede betydelige tekniske vanskeligheder i forbindelse med valutahandel på Saxo Banks investeringsportal Saxo Trader. Men som det fremgik af en redegørelse fra Finanstilsynet fra 2010, havde tilsynet ikke noget at udsætte på den tekniske indretning af Saxo Trader og systemets robusthed

Med hensyn til aftalen om det maksimale valuta-spread, som Charbel Nader og IM International påstod at have indgået med Saxo Bank, så er det Sø- og Handelsrettens sagkyndige vurdering, der tiltrædes af samtlige dommere, at en sådan aftale ville være helt usædvanlig, når man tager den måde, som valuta handles på, i betragtning.

Charbel Nader skriver i en mail til Berlingske, at dommen »helt sikker vil blive anket«. »Det er krystalklart, at vi har en stærk sag,« skriver han. Årsagen til at svensk/libaneseren alligevel taber sagen, er ifølge hans opfattelse, at Sø- og handelsretten læner sig op af Finanstilsynets rapport om Saxo Traders robusthed. Han varsler, at han vi fremkomme med en skønserklæring, som vil adressere de »klare beviser«, som efter hans mening foreligger i sagen.

Saxo Bank har ingen kommentarer til dommen