Saxo Bank udvider værktøjskassen

Saxo Bank har købt 25 pct. af den amerikanske softwareproducent Leverate, der leverer aktiehandelsværktøjer.

Arkivfoto: Saxo Bank køber sig ind i softwareproducenten Leverate for 64 mio. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske onlinebank, der har specialiseret sig i bl.a. valutahandel, har fundet tegnedrengen frem og betaler 64 mio. kroner for 25 procent af israelske Leverate. Selskabet leverer blandt andet software til netbanker og aktiehandel på mobiltelefoner.

Købet af Leverate giver Saxo Bank muligheden for at tilbyde software - herunder Leverates populære MetaTrader-software - til sine samarbejdspartnere, mens Leverate forventer at lære af Saxo Banks erfaring i markedet, lyder det fra banken.

"Vores onlineforretning er kendetegnet ved at være meget teknologidrevet, og kunderne efterspørger nye muligheder, som vi kan se, at vi får mulighed for at få gennem Leverate. De har en platform, der har vundet indpas hos mange privatkunder, men også flere og flere institutionelle kunder," siger Saxo Banks slagsdirektør Stig Pastwa

Dermed er Leverates software linet op til at være et supplement til de forskellige programmer, Saxo Bank allerede i dag giver kunderne mulighed for at bruge. Det er især på valutahandel, at Saxo Banks private og institutionelle kunder kan se frem til forbedringer. Der er dog ikke lagt op til, at Saxo Bank skal være værktøjsmager fremover.

"Vi har købt en minoritetspost, og vi har ingen planer om at øge den. Vi får adgang til deres værktøjer og kan byde ind med vores erfaringer til nye produkter, men det er også det. Vi støtter dem som et selvstændigt selskab, ikke andet," siger Stig Pastwa.

Saxo Bank har allerede flere forskellige aktiehandelsværktøjer i værktøjskassen, herunder mobilprogrammet SaxoMobileTrader, der er tilgængeligt på 20 forskellige sprog.