Saxo Bank udfordrer bankernes guldkalv

Saxo Bank lancerer nu en helt ny og nemmere måde at overføre penge internationalt på.

I Saxo Banks hovedsæde i Hellerup har en gruppe medarbejdere i al hemmelighed siddet og udviklet bankens nye betalingsinfrastruktur, der gør internationale overførsler billigere og hurtigere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Saxo Banks datterselskab Saxo Payments lancerer sit nye tiltag, bliver det lettere for virksomheder at overføre penge internationalt uden om deres egen bank.

Det skriver Børsen.

Det kan komme til at gå ud over en af bankernes store indtægtskilder, nemlig betalingsgebyrer, der udgør omkring fem pct. af bankernes samlede indtægter.

Saxo Banks løsning er en ny, global betalingsinfrastruktur, der tilbyder hurtige og billige, internationale pengeoverførsler uden om virksomhedernes banker.

»Vi gør dem i stand til at konkurrere med bankerne og udbyde en global betalingsmaskine til deres kunder,« siger Anders la Cour, adm. direktør i Saxo Payments, til Børsen.

Ifølge Børsen har Saxo Payments allerede fået verdens største indløser af betalingskort, First Data, som kunde, og yderligere er mere end 30 virksomheder også klar til at udbyde betalingsløsningen.

Anders la Cour forklarer til Børsen, at der er to store fordele ved den nye løsning: hastigheden og prisen. Overførsler kan være hos modtageren med det samme, hvis begge er kunder hos en af Saxo Banks partnere, og det vil være omkring 60 pct. billigere end almindelige overførsler, der hos eksempelvis Danske Bank koster 50 kr.