Saxo Bank tager første stik i schweizerfranc-opgør

Saxo Bank vinder den første af en stribe af retssager, der opstod i kølvandet på, at kunder måtte indkassere store tab efter at schweizerfranchen i begyndelsen af 2015 pludselig eksploderede.

Saxo Banks hovedsæde i Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank har fået den første og vigtige sejr i den kundeballade, der opstod, efter at den schweiziske nationalbank i januar 2015 opgave fastkurspolitikken overfor euroen.

Det skriver Børsen.

Stribevis af Saxo Bank-kunder stod efter den schweiziske nationalbanks beslutning tilbage med store tab. Godt 40 af dem har siden valgt at forfølge sagen juridisk. Torsdag afgjorde Sø- og Handelsretten den første af sagerne, og Saxo Bank blev frikendt.

»Dette er en meget vigtigt afgørelse for os. Domstolen siger, at vi har hjemmel i vores forretningsbetingelser til at handle på den måde, vi gjorde den 15. januar sidste år,« siger Saxo Banks finansdirektør, Steen Blaafalk til Børsen.

Sagerne har i flere omgange været beskrevet i Berlingske Business bl.a. med udgangspunkt i klager, der efter hændelsen blev sendt til Finanstilsynet.

Flere af dem handlede om, at kunderne havde sikret sig, at deres dispositioner ville blive afregnet, hvis kursen på schweizerfrancen befandt sig på et bestemt niveau. Alligevel blev kurserne afregnet til andre kurser, da det var vanskeligt for Saxo Bank reelt at gennemføre handlerne.

Spørgsmålet har grundlæggende været, om de tab, som det medførte, skulle placeres hos kunderne eller banken.

Saxo Bank tog i 2015-regnskabet et tab på 700 mio. kroner efter eksplosionen i den schweiziske valuta. Finansdirektør Steen Blaafalk håber nu på, at få en del af de penge igen.