Saxo Bank strammer grebet om kunderne forud for britisk valuta-gyser

Saxo Bank-kunder, der spekulerer i britiske pund, skal nu deponere syv procent af det beløb, de spekulerer for, mod tidligere to procent.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afstemningen i Storbritannien om fortsat EU-medlemskab har potentialet til at sende chokbølger gennem valutamarkederne. Derfor strammer den danske investeringsbank Saxo Bank nu grebet om kunderne, skriver Reuters.

Fremover skal kunder, der spekulerer i det britiske pund, deponere et beløb svarende til syv procent af engagementet. Hidtil har det kun været to procent. Det fremgår af en email til kunderne, som Reuters har set.

Stramningen kommer efter, at banken i maj advarede kunderne om, at der kunne blive tale om højere marginer forud for afstemningen den 23. juni. Der er forhøjet risiko for store prisudsving mellem valutaerne og lav likviditet, som giver mindelser om Saxo Banks hidtil største enkeltstående tab. Det blev udløst, da den schweiziske centralbank højest overraskende droppede fastkurspolitikken over for euroen sidste år, hvilket kostede banken godt 700 mio. kr.

Saxo Bank advarer om, at der kan forekomme yderligere stramninger op til afstemningen.