Saxo Bank sælger ud

Sælger 30 pct. af aktierne. Stifterne af banken, Kim Fournais og Lars Seier Christensen, beholder dog aktiemajoriteten.

Saxo Bank-stifterne Kim Fournais og Lars Sejer Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank har fået TPG Capital som ny storaktionær. TPG Capital indgik onsdag en aftale om køb af 30 pct. i selskabet med option på at øge denne ejerandel til 40 pct. fra tidligere investorer, deriblandt General Atlantic og Banco Espirito Santo.

Stifterne af Saxo Bank, Kim Fournais og Lars Seier Christensen, beholder aktiemajoriteten og fortsætter som administrerende direktører, også i det tilfælde at TPG Capital udnytter sin option til at øge ejerandelen til 40 pct.

Investeringen fra TPG Capital er betinget af sædvanlig godkendelse fra konkurrence- og tilsynsmyndighederne.

General Atlantic investerede i Saxo Bank i 2005, og både Espirito Santo Financial Group og Banco Espirito Santo investerede i Saxo Bank i 2008.

- Vi er begejstrede over at kunne byde et af verdens førende investeringsfirmaer velkommen som storaktionær og forretningspartner. Denne nye fase i Saxo Banks vækst bygger videre på det stærke fundament, som vi har grundlagt med støtte fra vores udtrædende aktionærer, som har taget del i vores fremgang hidtil. Vi har fortsat store forventninger til Saxo Banks fremtid, og vi ser frem til at arbejde sammen med TPG Capital om at udnytte de mange muligheder, der ligger foran os, siger Kim Fournais og Lars Seier Christensen, der er administrerende direktører i og stiftere af Saxo Bank.