Saxo Bank: Robotter og 3D-printere vil gøre ondt værre for Mærsk

Olieprisen og fragtraterne er allerede i bund, men det kan blive endnu værre for A.P. Møller - Mærsk, hvis digitalisering og 3D-printere for alvor får fat i forbrugerne.

Olieprisen og fragtraterne er allerede i bund, men det kan blive endnu værre for A.P. Møller - Mærsk, hvis digitalisering og 3D-printere for alvor får fat i forbrugerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: AXEL HEIMKEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder prognosen fra Saxo Banks investeringsdirektør, Teis Knuthsen, i dagens udgave af Børsen.

Teis Knuthsen udfordrer udtalelser fra Mærsks administrerende direktør, Niels Smedegaard, der ikke ser mindre handel på verdensplan i fremtiden. Saxo Banks investeringsdirektør mener omvendt, at handlen har toppet, da fremstillingen fremover vil rykke tættere på de vestlige forbrugere.

»Global handel har sandsynligvis toppet, fordi der kommer nogle andre alternativer. Jeg tror på, at en stor del af den produktion, der rykkede til Østen i 00'erne, er på vej tilbage til Vesten i det her årti i form af robotter og digital teknologi,« siger Teis Knuthsen til Børsen.

Teis Knuthsen mener, at behovet for containerfragt kan falde markant, hvis digitalisering og 3D-printere får alvor får fat.

»Om ti år, hvis vi holder op med at bruge olie og går mod en mere lokalt forankret digital produktionsmodel, hvad laver det nye Mærsk så?« spørger investeringsdirektøren i Børsen.