Saxo Bank retter op efter schweizerfranc-knæk

Udviklingen er vendt i Saxo Bank, efter at sidste års uro om schweizerfrancen ramte banken hårdt. Det fremgår af halvårsregnskabet fra banken.

Direktør og ejer af Saxo Bank, Kim Fournais. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Den danske investeringsbank Saxo Bank  har fået rettet betydeligt op på forretningen,  efter at banken sidste år blev hårdt ramt, da den  schweiziske centralbank lod landets valuta flyde frit i forhold til euro

I første halvår af 2016 har Saxo Bank opnået et nettooverskud på 158 mio. kr. efter  et tab på næsten en halv mia. kr. i samme periode i fjor.

»Det positive resultat er med til at validere vores strategi om at diversificere vores indtægtskilder samt foretage massive investeringer i teknologiudvikling. Jeg er overbevist om, at vi har fundamentet for endnu stærkere vækst fremover,« udtaler Kim Fournais, adm. direktør og medstifter, i en pressemeddelelse.

Den schweiziske centralbanks beslutning om at lade landets valuta flyde betød, at Saxo Bank sidste år samlet tabte 700 mio. kr. Tallet blev blandt andet så stort, fordi flere kunder tabte flere penge, end der stod på deres konti.

Saxo Bank har i perioden bevæget sig på nye markeder inden for digital kapitalforvaltning. Banken har blandt andet udvidet sit produktudbud til kunder, der vil investere i globale markeder gennem både aktive og passive porteføljer.

»Vores seneste produktlanceringer gør det samtidig muligt at nå ud til nye kundesegmenter,« skriver Fournais.

I de første seks måneder af året er kundernes indskud steget til rekordhøje 82 mia. kr., hvilket er en stigning på 6 mia. kr. sammenlignet med samme periode sidste år.