Saxo Bank ramt hårdt på indtjeningen

Saxo Bank betragter sin resultatudvikling i første halvår som skuffende. Markedet får skylden.

Foto: Thomas Lekfeldt

Mens Saxo Bank kan glæde sig over en pæn tilstrømning af kundeaktiver, så rammes den af usikkerheden om den globale økonomi, da kunderne er blevet mindre aktive.

- Den generelle forsigtighed samt begivenhederne i Ukraine og Mellemøsten har ført til historisk lav handelsaktivitet fra private og professionelle investorer, men dog er aktiviteten højere i første halvdel af 2014 i forhold til sidste halvdel af 2013, skriver Saxo Bank i en pressemeddelelse om udviklingen i årets første seks måneder.

Den lavere aktivitet afspejler sig tydeligt i bankens primære driftsindtægter, som faldt til 1,35 mia. kr. fra 1,75 mia. kr. i samme periode året før. På bundlinjen betyder det en resultatnedgang for halvåret til 156 mio. kr. fra 266 mio. kr.

Aktiver under forvaltning satte derimod rekord, da de efter første halvår udgør 60,4 mia. kr., hvilket er en stigning på 11 mia. kr. eller 19 pct. på seks måneder.

- Vi er glade for den tillid, som kunderne viser os ved, at aktiverne, der kan bruges til investering, vokser markant. Vi oplever den laveste volatilitet på markederne i 22 år, og perioden med få udsving bruger vi til at styrke vores multihandelsplatform, så kunderne får flere og bedre muligheder for at investere, siger Kim Fournais og Lars Seier Christensen, stiftere og adm. direktører, i en fælles udtalelse.

Banken venter, at markederne vil fortsætte med at være usikre, indtil bedringen af den globale økonomi og effekterne af den ventede tilbagerulning af forskellige kvantitative lempelser bliver tydelig.

Saxo Bank havde hen over første halvår et gennemsnitligt antal ansatte på 1440 sammenlignet med 1354 i samme periode sidste år.