Saxo Bank polstrer bundlinjen med trecifret millionoverskud

Med Lars Seier-exit forude og midt i 25 års jubilæum kan Saxo Bank notere en markant fremgang i indtjeningen i første halvår af 2017.

Direktør og ejer af Saxo Bank, Kim Fournais. Banken kan torsdag fremvise et halvårsregnskab med solid vækst på bundlinjen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank kan i lighed med stort set alle andre banker herhjemme fremvise flotte regnskabstal for årets første seks måneder. Banken har torsdag morgen fremlagt en regnskabsmeddelelse, der viser en mindre vækst i driftsindtægterne og en markant vækst på bundlinjen.

»Kundeindskud til handel fortsætter med at stige og sætter rekord med 98,3 mia. kroner,« oplyser Saxo Bank.

Driftsindtægterne er således steget med 6,8 procent til 1,6 mia. kroner »på trods af lav volatilitet i markedet«, som banken skriver i meddelelsen. Driftsresultatet er steget med 15,6 procent til 495,9 mio. kroner, mens nettoresultatet stiger med hele 45 procent til 229,5 mio. kroner for de første seks måneder i jubilæumsåret for banken.

»Halvårsresultatet understreger, at vi er på rette spor, men vi har store ambitioner. Derfor fortsætter vi med at investere massivt i teknologi for at skabe en best-in-class digital kundeoplevelse. I september kan vi fejre vores første 25 år. Vi er stolte af rejsen fra at være en pioner inden for onlineinvestering til at være en ledende facilitator af globale kapitalmarkeder til både private kunder og andre finansielle virksomheder. Saxo Bank var en fintech-virksomhed længe før begrebet blev opfundet, og vi er stadig skarpt fokuserede på at forbedre vores teknologi og være frontløber på digitalisering i den finansielle sektor,« udtaler Kim Fournais, adm. direktør og medstifter af Saxo Bank.

Fremdriften kommer midt i et exit fra den anden af bankens medstiftere, Lars Seier Christensen. I begyndelsen af maj meddelte banken, at den danske rigmand havde accepteret et købstilbud fra kinesiske Geely Group, som vil købe hans ejerandel af livsværket. Geely Group ville således købe Lars Seiers ejerandel på 25,7 procent og yderligere en bunke aktier, så den Hong Kong-baserede virksomhed, der i øvrigt også ejer Volvo, kommer op på 30 procent af Saxo Bank-aktierne.

Selskabet meddeler, at det fortsat er forventningen, at transaktionen afsluttes i fjerde kvartal 2017