Saxo Bank overtager 40 pct. af dansk IT-virksomhed

Saxo Bank vil sætte fart i udviklingen af bankens handelssystemer og derfor overtager banken 40 pct. af den danske IT-virksomhed Initto.

Initto har ca. 200 medarbejdere primært i Indien og Ukraine, og overtagelsen af Initto gør Saxo Bank i stand til fortsat at understøtte og sætte fart i udviklingen af dets handelssystemer.

Saxo Bank har udviklet fire specialiserede og integrerede handelsplatforme, der er indrettet til at opfylde finansielle investorers og valutahandleres skiftende behov og krav:

SaxoTrader, som kan downloades, den webbaserede SaxoWebTrader, den kompakte SaxoMiniTrader samt SaxoMobileTrader, der kan anvendes via mobiltelefon.

- Vi er begejstrede over at have overtaget denne aktiepost i Initto, som har gode synergier med Saxo Bank, og passer perfekt til vores forretningsmodel. Overtagelsen er på linje med vores ambition om at erhverve fuldt udviklede virksomheder og drage fordel af deres ekspertise til at udvikle og styrke Saxo Banks produkter og services. I de kommende år kommer vi til at arbejde sammen med Initto for yderligere at øge den værdi, vi tilbyder vores egne kunder. Inittos nuværende og fremtidige kundeunderlag vil uden tvivl også få stort udbytte af vores engagement som kunde og aktionær. Vores ambition er fortsat at levere services af topkvalitet, og vi tror på, at Initto kan hjælpe os med at nå dette mål, siger Saxo Banks direktører og stiftere Kim Fournais og Lars Seier Christensen.

Initto blev grundlagt i 2003 af fem danske entreprenører. Virksomheden er IT-serviceleverandør med et bredt udvalg af kundetilpassede it-services, produktionsudviklingsløsninger og konsulentydelser til kunder overalt i verden. På grund af et tæt partnerskab med kunderne via virksomhedens dedikerede integrerede sourcing-model kan Initto fokusere på at levere software og services af høj kvalitet til kunderne. Initto arbejder med virksomheder af alle størrelser, og dets servicetilbud henvender sig til mange forskellige industrier og teknologidomæner.

Foruden hovedkvarteret i Ballerup har Initto et repræsentationskontor i Oslo og udviklingscentre i Indien og Ukraine.

RB-Børsen